Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
maissoep met varkensvleesreepjes

Maïssoep met varkensvleesreepjes

300 g varkensvleesreepjes
, ½ eetlepel kruiden (Mexicaanse)
, 50 g boter
, 2 uien (fijngehakt)
, 1 blik maïs (á 300 g, uitgelekt)
, 1 liter bouillon
, 1½ dl room
, snufje

Gehaktbrood

Gehaktbrood met ei, omwikkeld met spek

Verwarm eerst de oven voor op 190°C. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij

Jachtschotel varkensnek

Jachtschotel van varkensnek (procureur)

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak een puree van de aardappelen met de melk en de boter. Schep de blokjes appel hierdoorheen. Bak in 50 gram boter de uien aan. Voeg

Malse mediterrane beenham

Meng de sinaasappelsap, zout, provençaalse kruiden, knoflook, sjalotjes, rode wijn azijn, rasp van 2 sinaasappels en wat peper in een schaal. Leg de beenham in de

Hutspot met varkensreepjes uit de wok

Hutspot met varkensreepjes uit de wok

400 g varkensvleesreepjes, 2-3 theelepels chilipoeder, 2 theelepels tijm, 2 uien, 500 g winterwortel, 3-4 eetlepels margarine (vloeibare), 450 g aardappelschijfjes, 1 dl

porchetta

Porchetta

Een bekende Italiaanse bereiding die je hier steeds vaker tegenkomt. Als je stuk buikspek te klein is om mooi op te rollen, snijd je het in (vlinderen) en klap je het

Courgette met gehakt

Courgette met gehakt

Courgettes met gehakt gevuld, die lust bijna iedereen wel! Net als de paprika, tomaat of aubergine is de courgette een perfecte kandidaat om rijkelijk gevuld de oven in

Italiaans varkensbraadstuk met tomatenjus

Italiaans varkensbraadstuk met tomatenjus

1 stuk procureur (varkensbraadstuk á 750 g), snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 1½ dl rode wijn, 2 eetlepels pesto, 6 kleine tomaten (zongedroogde,

Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei

Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei

250 g varkenshaas
, snufje zout
, snufje peper
, 200 g snijbonen (geschaafd)
, 4 eetlepels zonnebloem olie
, 1 dl slagroom (of dikke kokosmelk)
, 150 g prei (gesneden)
,

Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten

500 g varkensgehakt, 1½ kilo aardappels (geschild en gehalveerd), snufje zout, 450 g doperwten (diepvries), 75 g boter, 2 uien (fijngesnipperd), snufje peper