Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel

Pittige hamlapjes met paksoi

400 g hamlappen, 1 theelepel maïzena, 2 eetlepels sojasaus (Japanse), 2 eetlepels droge sherry, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 3 cm gemberwortel (verse), 1 struik

Fricandeau met romige appelkerrie vulling

750 g varkensfricandeau, 1 eetlepel abrikozenjam, 50 g boter, snufje zout, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), ½ appel (in kleine blokjes), 100 g roomkaas, 1-2 dl witte wijn, ½

Filetrollade met een geitenkaasvulling

750 g varkensfilet (aan één stuk), 75 g geitenkaas (zachte), 1 eetlepel groene kruiden (verse fijngehakte, bijv. peterselie, bieslook en basilicum), 1 sjalotje

Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven

4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook

Gepaneerde speklappen met mosterd

Gepaneerde speklappen met mosterd

4 speklappen (á 125 g zonder zwoerd), 7 eetlepels paneermeel, 2 eieren (losgeklopt), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 eetlepels franse mosterd, 3 eetlepels

Amerikaans gehaktbrood

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 rode paprika (in blokjes), 1 kleine wortel (in kleine blokjes), 1 stengel

Mixed grill USA

Mixed grill USA

4 saucijsjes, 1 eetlepel worcestershiresaus, 4 kleine biefstukken, 2 eetlepels wijnazijn, 4 kleine hamburgers, 4 stukjes saffraan, 1 eetlepel barbecuekruiden, 4 kleine

Varkenshaas met mangokerrievulling

500 g varkenshaas, 1 mango (geschild en in blokjes), 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel rozijnen, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt),

Rookworst met gegrilde courgette en mosterddressing

1 rookworst, 1 dunne courgette, 6 eetlepels olijfolie, 2 theelepels mosterd (grove), 1 theelepel gembersiroop, 5 uien (Amsterdamse (pot), snufje zout, snufje peper