Bereiding
- Meng de ½ eetl. mosterd met 3 eetl. appeldiksap, ½ theel. tijm, de olie, ½ theel. zout en ½ theel. peper.
- Bestrijk het vlees met het mosterdmengsel en laat het een uurtje marineren.
- Bakkerel het vlees: verwarm een (anti-aanbak)pan even voor op een hoog vuur. Zet het vuur op halve stand, leg de karbonaadjes in de pan en bak het zachtjes aan beide kanten bruin en gaar (ca. 15 minuten). Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en keer het een paar keer. Laten afkoelen.
- Meng de rest van de mosterd met de rest van het diksap, de rest van de tijm, de yoghurt en de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de saus in een afsluitbaar bakje en serveer het later bij het vlees.
Tip
Als je van pittig houdt, kun je de mosterd vervangen door sambal of Thaise pesto-style sauce. Marineren met gewone Italiaanse pesto of pesto-rosso maakt deze karbonades tot een mediterrane lekkernij.
Wist u dat…
de ribkarbonade van het midden- en achterste gedeelte van de karbonadestreng komt? Die streng loopt over het ruggedeelte van kop tot staart. Een ribkarbonade is te herkennen aan het ribbeentje. De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade. Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje.
- 4 personen
- 80 minuten
Ingrediënten
- 4 dunne ribkarbonades
- snufje zout
- 1½ eetlepel mosterd
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 6 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels yoghurt
- 4 eetlepels appeldiksap (of appelsiroop)
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: