Bereiding
Hoofdgerecht voor een baby’s vanaf 6 maanden:
- Schil de aardappels en snijd deze in vieren. Maak de broccoli schoon en snijd deze in kleine roosjes.
- Kook in een pan met een bodem water de aardappels en broccoliroosjes in ca. 15 minuten met het deksel op de pan gaar. Voeg indien nodig tussentijds water toe.
- Verhit intussen in een koekenpan de margarine en bak hierin de karbonade in 6-8 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. Giet de aardappels af en vang het kookvocht op.
- Snijd de karbonade in kleine blokjes.
- Schep het vlees, de broccoli en de aardapelen in een hoge mengkom en pureer met de staafmixer pureren tot een glad babyhapje. Voeg indien nodig een scheutje kookvocht (of opvolgmelk) aan het babyhapje toe.
Wist u dat…
de ribkarbonade van het midden- en achterste gedeelte van de karbonadestreng komt? Die streng loopt over het ruggedeelte van kop tot staart. Een ribkarbonade is te herkennen aan het ribbeentje. De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade. Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje.
- 1 persoon
- 25 minuten
Ingrediënten
- 40 g ribkarbonade (zonder bot)
- 2 aardappels (á 50 g)
- 75 g broccoli
- 2 theelepels margarine (plantaardige)
- een scheutje kookvocht of opvolgmelk
- staafmixer
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: