Bereiding
- Spoel de tong af met koud water en schuur het vel schoon met een doekje met 2 eetl. zout. Spoel de tong weer af en leg hem in een pan. Voeg de ui met de foelie, de kruiden, de sherry, zout en 1 l water toe aan de tong.
- Breng het vocht aan de kook en laat de tong afgedekt in 90-120 minuten tegen de kook aan gaar worden op een vlamverdeler. De tong is gaar als het puntje zacht is.
- Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de citroen uit. Hak de kappertjes, de tomaatjes en de olijven grof en meng ze met de citroenrasp en wat citroensap.
- Spoel de tong even af onder koud water en pel het vel eraf. Snijd de tong in plakken. Roer 2-3 eetl. warm kookvocht door de tapenade en schep deze ernaast.
Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes en een salade.
Wist u dat…
Bieslook, kervel en peterselie ook heel lekker smaken bij kalfsvlees?
- 4 personen
- 120 minuten
Ingrediënten
- 1 kalfstong (zonder keelstuk)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 stukje foelie
- ½ bosje Italiaanse kruiden (verse)
- 2 dl droge sherry (medium)
- ½ citroen
- 4 eetlepels kappertjes
- 6 tomaten (gedroogde, in olie)
- 50 g zwarte olijven (zonder pit)
- snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: