Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles

Basilicumsoep met reepjes kalfslever

75 g kalfslever, 1 blik boterham (witte), 2 eetlepels pestosaus, 15 g bloem, snufje zout, snufje peper, 2 eetlepels olijfolie, 15 g boter,  4 dl vleesbouillon (1½ tablet,

gegrild kalfsribstuk

Gegrild kalfsribstuk

Grote delen, zoals dit kalfsribstuk, zijn eigenlijk veel makkelijker te bereiden dan wanneer het vlees geportioneerd is. Door de kerntemperatuur te meten heb je een veel

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkels zijn geweldig om te stoven! Na enkele uren zachtjes pruttelen, is de kalfsschenkel zo zacht geworden dat het vlees vanzelf van het bot valt. En heb je geen

kalfsentrecote met hasselback aardappel

Kalfsentrecote, geroosterde courgettes en hasselback aardappel

Bereid eerst de aardappels en courgette uit de oven Laat ondertussen de kalfsentrecotes op kamertemperatuur komen. Verwarm (tien minuten voor de eindtijd van de

Doorregen kalfslappen met citroengras en gember

1 eetlepel olijfolie, 800 g kalfslappen (of kalfslappen), 1 middelgrote ui (Fijngesneden), 1 stukje gember (Grof gesneden), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 stengels

Exotische stoofpot met ketjap en verse gember

250 g kalfslappen (sukade), 3 eetlepels sesamolie (of 2 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. sesamolie), snufje zout, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 teentje knoflook,

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Saltimbocca

Saltimbocca

Zet de blokjes boter in de koelkast, want die moeten straks goed koud zijn om er een mooie saus mee te maken. De rest van de boter doe je alvast in een grote koekenpan.

Draadjesvlees kalfssukade

Draadjesvlees van kalfssukade

Draadjesvlees van kalfssukade met een Italiaans tintje!  Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 3 uur sudderen. Haal een half uur voor bereiden de kalfssukade uit de

Kalfsrib-eye met gorgonzola van de BBQ

Haal de kalfsrib-eye 30 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje.