Bereiding
Mals en vol van smaak, dat is de T-bonesteak. Hij bestaat uit een deel entrecôte (grootste deel) en een deel haas, elk gehecht aan een stuk T-vormig bot. Onderstaande video laat zien hoe je de T-bone het beste bakt in een pan, trancheert en serveert.
- Haal de kalfs T-bone uit de koelkast, laat op kamertemperatuur komen
- Dep het vlees droog met een stukje keukenpapier
- Meng de groenten met olijfolie in een ovenschaal. Doe de aardappelen ook in een ovenschaal.
- Plaats beiden in de oven 180.c ca 35 min
- Verwarm een pan met dikke bodem, middelmatige hitte
- Bak het vlees rondom aan in schuimende boter
- Zet de warmtebron op een lage stand en bak aan iedere kant ca. 7 min
- Neem het vlees uit de pan en laat het rusten op een warm bord, onder aluminiumfolie
- Snij het vlees, entrecote en haas, los van het bot
Presenteer het vlees op een schaal samen met de groenten, geroosterde aardappelen en bearnaisesaus.
Zomertip: Een kalfs T-bonesteak leent zich prima voor bereiding op de barbecue. Bekijk onze mini-masterclass vol met praktische informatie om tot de beste barbecue-resultaten te komen!
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
1 Kalfs T-bone (ca. 400 gram)
50 gr boter
Zout, peper
400 gr gemengde ovengroenten
400 gr aardappel partjes
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: