Bereiding
Plakjes kalfsfricandeau gemarineerd in Japanse sojasaus, Merin en wasabi
- Meng 1 dl sojasaus met 4 eetl. Merin en 2 theel. wasabi.
- Leg de plakjes kalfsfricandeau in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
Lekker met aan tafel gegrilde paddestoelen en paprikaringen. Meng om de plakjes in te dippen sojasaus met wat fijngeperste teentjes knoflook en lente-uienringetjes.
Japanse vleeskoekjes
- Week de paddestoelen ca. 30 minuten in 2 dl heet water totdat ze sponsachtig zijn. Hak ze daarna fijn.
- Meng het gehakt met een ½ dl sojasaus, 2 eetl. Merin, 1 theel. wasabi, de fijngehakte paddestoelen en peterselie.
- Maak van het gehaktmengsel ca. 20 platte koekjes.
- Grill de koekjes aan tafel bruin en gaar.
Lekker met aan tafel gegrilde uienringen en gehalveerde tomaten. Bij wijze van zoetzuur wat koude gemarineerde Japanse gember. Meng om de koekjes in te dippen sojasaus met wat wasabi en een paar druppels Merin.
Japanse biefstuk gemarineerd in een citroen-sojasausmarinade
- Meng 1 dl sojasaus met 4 eetl. Merin, 1 theel. wasabi, de grof gemalen peper en het citroensap.
- Marineer de plakjes biefstuk minimaal 30 minuten in de citroen-sojasausmarinade.
- Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
Lekker met aan tafel gegrilde pompoenpartjes en dikke plakken geschilde komkommer. Meng om de plakjes in te dippen gelijke delen sojasaus en tomatenketchup, afmaken met een paar druppeltjes Merin.
Tip
Vet de steengrill voor het gebruik in met een klein beetje zonnebloemolie. Verder is dan geen vet nodig.
Wist u dat…
Het geheim van de steengrill is dat die voor gebruik heel heet moet zijn! Daartoe moet de steen in de oven worden opgewarmd en aan tafel met spiritusbranders warm gehouden worden. Wees wel extra voorzichtig als er kinderen aan tafel zijn! De – door de slager in dunne plakjes gesneden – zijn dan razend snel gaar. Het vlees kan naar keuze met allerlei marinades gemarineerd worden.
- 2 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
- 100 g biefstuk (in dunne plakjes van ca. ½ cm gesneden)
- 100 g rundergehakt
- 100 g kalfsfricandeau (in dunne plakjes van ca. ½ cm gesneden)
- 3 eetlepels paddestoelen (gedroogde, bijv. cepes)
- 2 theelepels wasabi
- 1 eetlepel citroensap
- 1½ dl sojasaus (Japanse)
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakte)
- 2 theelepels peper (grof gemalen)
- 5 eetlepels Merin (Japanse kookwijn, te vervangen door sherry)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: