Bereiding
- Bruineer het amandelschaafsel in een koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin en schep het amandelschaafsel op een bordje.
- Verhit olie in een sauspan en fruit hierin de knoflook ca. 2 minuten. Voeg de blokjes ananas, suiker, witte wijn en ketjap toe en laat de ananas in ca. 20 minuten op zacht vuur tot een licht gebonden saus koken. Bind de saus met allesbinder.
- Dep ondertussen de karbonades met keukenpapier droog en bestrooi deze met peper. Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de karbonades in ca. 10 minuten op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng de karbonades op smaak met zout.
- Verdeel de karbonades over 4 borden, verdeel de ananassaus en amandelschaafsel over de karbonades.
Lekker met witte rijst en roergebakken paprika.
Wist u dat..
de haaskarbonade gesneden is van het laatste gedeelte van de karbonadestreng? Die streng loopt over het ruggedeelte van kop tot staart. De haaskarbonade bevat een T-vormig beentje, met aan de éne kant het karbonadevlees en aan de andere kant een stukje vlees van de varkenshaas.
- persoon
- minuten
Ingrediënten
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: