Willekeurige recepten

Bekijk alles

Lamsgehakt op Griekse wijze

500 g lamsgehakt, 2 teentjes knoflook (geperst), 4 eetlepels Gyroskruiden, 2 eieren, 75 g feta (in blokjes), olijfolie

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Kalfsborst gevuld met appelgehakt

750 g kalfsborst, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 60 g boter (of margarine), ½ kleine appel, 200 g kalfsgehakt, 15 g broodkruim (vers, wit)

Karbonaadje van tante Kaatje

Karbonaadje van tante Kaatje

40 g ribkarbonade (zonder bot), 2 aardappels (á 50 g), 75 g broccoli, 2 theelepels margarine (plantaardige), een scheutje kookvocht of opvolgmelk, staafmixer

geroosterd varkensribstuk

Geroosterd varkensribstuk (côte de porc)

Wil je een keer wat anders dan een standaard gebakken karbonaadje? Rooster dan een mooi ribstuk. Een groot, stoer deel dat bestaat uit meerdere karbonaadjes die nog niet

Casselerrib met witte kool

150 g casselerrib (gekookt), 2 plakjes bakbacon (in reepjes), 200 g witte kool (in reepjes), 1 groene paprika (in reepjes), 1 dunne prei (in ringetjes), 2 eetlepels olie,

Lamsrug met sjalotten-speculaassaus

Lamsrug met sjalotten-speculaassaus

1 lamsrug (met 8 ribben), 250 g sjalotjes, 1 teentje knoflook, 60 g boter (of margarine), 1 theelepel speculaaskruiden, 1 dl rode wijn, 1½ dl fond, 3 eetlepel crème

Pittige vleessalade met kokosdressing

1 varkensfiletlap (150 g), ½ dl kokosmelk (dikke), 2 eetlepels basilicum (fijngehakt), ½ theelepel sambal (½ à 1 theel.), 1 limoen, 2 theelepels sesamolie, 3 lenteuitjes,

Indische fricandeau

750 g varkensfricandeau, 1 eetlepel olie (arachide), 1½ eetlepel citroensap, 1 eetlepel kruiden (saté), 50 g boter, 1 teentje knoflook

Oosterse varkensreepjes met ananas

400 g varkensvleesreepjes
, 2 eetlepels koriander (verse), 1 blikje ananasstukjes, 3 eetlepels roerbakolie
, 2-3 theelepels sambal badjak
, 400 g roerbakgroenten