Willekeurige recepten

Bekijk alles

Wintersalade met linzen en rookworst

1 rookworst (à 250 g, in plakken)
, 100 g haricots verts
, 6 eetlepels olijfolie
, 2 eetlepels rode wijn azijn
, 1 theelepel mosterd
, 1 teentje knoflook (gehalveerd)
, 1

Beenham met honing en kruidnagel

750 g beenham (met zwoerd), 4 eetlepels honing, 2 eetlepel basterdsuiker (lichte), 1 eetlepel Franse mosterd

Hotdogs met saucijsjes

Hotdogs met saucijsjes

4 saucijsjes (á 100 g stuk), 1 eetlepel mosterd, 30 g boter, 2 eetlepels mayonaise (olijfmayonaise), 75 g zuurkool, 4 broodjes (hotdogbroodjes)

Pastaslaatjes met pekelvlees en Italiaanse dressing

16 plakjes pekelvlees (dun gesneden), 8 eetlepels pijnboompitten, 3 tomaten (pomodori), 6 augurken (zoetzuur), 1 blikje asperge (groen of wit, 160 g uitlekgewicht), 6

Worstpannenkoekjes met ananas

Zeef in een kom de bloem en voeg zout toe. Roer het ei met beetje bij beetje de melk door de bloem tot een dik en glad beslag. Snijd de ananas in dunne plakjes. Verhit ½

Boerenlunch voor grote eters met waldkornbol en sandwich gezond

6 plakjes gekookte worst, 2 plakjes rauwe ham, 50 g roomkaas, 8 plakjes tomaat, 75 g zuurkool, 50 g kruidenboter, 1 theelepel komijnzaad, 2 waldkornbollen, ½ bakje

Mama's sudderlapjes

Mama’s sudderlapjes

600 g magere runderlappen
, 2 uien
, 250 g champignons
, 3 tomaten
, 2 eetlepels bloem
, 4 eetlepels margarine (vloeibare)
, 2 theelepels Provençaalse kruiden
, 3

Doorregen lappen met bokbier

 4 varkenslappen (doorregen á 125 g stuk), snufje peper, 1 fles bokbier, 25 g boter, 1 eetlepel mosterd, snufje zout, 1 eetlepel citroensap, 1½ theelepel allesbinder

Buikspek uit de oven of van de barbecue

Verwarm de oven of BBQ (indirecte methode) voor op 180 C. Leg het stuk vlees, met de vette kant boven, op een rek op een bakplaat in de oven. Op de BBQ gebruik je een

Kerriesateetjes met een koude ananasmuntsaus

Kerriesateetjes met een koude ananasmuntsaus

1 varkenshaas (of fricandeau), 4 eetlepels zure room, 4 schijven ananas (vers of blik), snufje zout, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels muntblaadjes