Willekeurige recepten

Bekijk alles
Varkensragoutjes met peultjes

Ragout van varkenspoulet met kerrie

250 g varkenspoulet, 1 ui, stukje prei (10 cm), 2 worteltjes, 1 laurierblaadje, 5 peperkorrels (gekneusd), 1 kruidnagel, 100 g peultjes (schoongemaakt), 30 g boter, 1

Bacon-ei-crossants

Bacon & ei croissants

4 plakken bacon (dikgesneden), boter, 3 eieren (middelgroot), 2 eetlepels melk, 2 croissants, snufje zout, snufje peper (versgemalen)

Biefstuk Wellington

4 biefstukken (á 100 g), snufje peper (uit de molen), 8 velletjes filodeeg (ca.15x15 cm), 80 g roomkaas (met mierikswortel), 6 eetlepels boter en 4 takjes tijm.

katenhaasje

Katenhaasje met romige cidermosterdsaus

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Pel de knoflook en pers uit. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de katenhaasjes om en om goudbruin en gaar

Bacon-groentensoep

 8 plakken bacon (dikgesneden), 2 eetlepels olie, 1 grote ui (fijngesneden), 350 g bloemkool (in kleine roosjes), 1 prei (fijngesneden), 1 grote aardappel (geschild en in

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

4 varkensoesters (á 125 g stuk), 4 sjalotjes (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), 150 g oesterzwammen, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), snufje zout, 50

Lauwwarme salade van lamshaas met honingmosterddressing

Lauwwarme salade van lamshaas met honingmosterddressing

6 lamshaasjes (á 60 g)
, 3 eetlepels citroensap
, 2 eetlepels honing
, 1 theelepel mosterd
, snufje peper (versgemalen)
, snufje zout
, 5 eetlepels olijfolie
, 1 bakje

Mosterdworstjes

Mosterdworstjes

6 saucijsjes, 5 dl witte wijn (of 2½ dl water en 2½ dl wijn), mosterd, 1 laurierblaadje, 4 eetlepels boter, 1 eetlepel kerriepoeder

Varkenshaasje met paddestoelensaus

Varkenshaasje met paddestoelensaus

500 g varkenshaas, 2 sjalotjes, snufje peper (versgemalen), 20 g bloem, 2 theelepels bouillonpoeder, 150 g paddestoelen (gemengde, in reepjes), 75 g boter, 1 dl witte

Varkenslappen met paddenstoelen uit de braadzak 039

Varkenslappen met paddenstoelen uit de braadzak

500 g varkenslappen, snufje zwarte peper (versgemalen), 450 g paddestoelen (gemengde, in plakjes), 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes), 50 g boter (in blokjes), 1