Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
franse-gegrilde-karbonade-met-provenaaalse-kruiden

Franse gegrilde karbonade met Provençaalse kruiden

 4 schouderkarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel peperkorrels (gekneusd), 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 1 eetlepel witte wijnazijn, 3 eetlepels

Gehaktspiesen

Gehaktspiesen

500 g half-om-halfgehakt, 1 rode paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel shoarmakruiden, 3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt), 12

Roerbak hutspot met pittige speklapjes

Roerbak hutspot met pittige speklapjes

250 g speklappen, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels zonnebloem olie, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, 6 eetlepels ketjap, 2 grote wortels, 300 g zoete aardappel (bataat)

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

500 g varkenshaas, 50 g Parmezaanse kaas (versgemalen, grove krullen), 50 g boter, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), snufje peper, 75 g sla (gemengde, met rucola), 50

pittige thaise sate

Pittige Thaise saté

400 g varkensfricandeau, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 rode peper, 1 limoen, 2 eetlepels currypasta (rode, Thaise), 1½ eetlepel Nam Pla (vissaus), 1 eetlepel

Gegrilde spareribs met tropische saus

Gegrilde spareribs met tropische saus

• 2 kilo spareribs (ongemarineerd), 2 eetlepels olie, 1 ui (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (gehalveerd), 1 rode paprika (in kleine stukjes)

Filetlapjes met auberginesaus

 8 dunne varkensfiletlappen, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 8 takjes peterselie (verse, fijngehakt), 1 aubergine,

Fricandeau met bleekselderij en sinaasappel

250 g varkensfricandeau, ½ struik bleekselderij, 1 sjalotje, 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 1½ eetlepel kruiden (Italiaanse), 1 eetlepel mosterd (Zaanse), ½ dl witte

Roergebakken fricandeau met champignons

Roergebakken fricandeau met champignons

500 g varkensfricandeau (in reepjes), 2 eetlepels olie, 2 theelepels maïzena, 2 eetlepels sojasaus, 400 g champignons, 2 bosuitjes (in stukjes), snufje zout, snufje

Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven

4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook