
Bereiding
- Laat de satéprikkers in water weken.
- Kneed ondertussen in een kom het gehakt met knoflook, kokos, ei, sambal, ketoembar, djintan, koenjit, zout en peper goed door elkaar.
- Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen. Vorm van 1 deel gehakt met natte handen een gehaktworst van 15 cm om een satéprikker. Maak op deze wijze ook de andere gehaktspiesen. Bestrijk de gehaktspiesen met (arachide)olie.
- Grill de gehaktspiesen op de BBQ aan beide zijden goudbruin en gaar.
Lekker met satésaus, witte rijst en komkommersalade
Ingrediënten
- 500 g varkensgehakt
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 ei
- 1 theelepel sambal (oelek)
- 1 theelepel ketoembar (koriander)
- 100 g kokos (gerapte)
- 1 theelepel djinten (komijn)
- ½ theelepel koenjit (geelwortel)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 2 eetlepels olie (arachide)
- 8 houten satéprikkers
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!