Bereiding
- Laat de satéprikkers in water weken.
- Kneed ondertussen in een kom het gehakt met knoflook, kokos, ei, sambal, ketoembar, djintan, koenjit, zout en peper goed door elkaar.
- Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen. Vorm van 1 deel gehakt met natte handen een gehaktworst van 15 cm om een satéprikker. Maak op deze wijze ook de andere gehaktspiesen. Bestrijk de gehaktspiesen met (arachide)olie.
- Grill de gehaktspiesen op de BBQ aan beide zijden goudbruin en gaar.
Lekker met satésaus, witte rijst en komkommersalade
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
500 g varkensgehakt
1 teentje knoflook (geperst)
1 ei
1 theelepel sambal (oelek)
1 theelepel ketoembar (koriander)
100 g kokos (gerapte)
1 theelepel djinten (komijn)
½ theelepel koenjit (geelwortel)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
2 eetlepels olie (arachide)
8 houten satéprikkers
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: