Willekeurige recepten

Bekijk alles
Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

175 g varkensgehakt, 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), ½ eetlepel boter, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 8 plakjes bladerdeeg, snufje zout, snufje peper

Bacon-ei-crossants

Bacon & ei croissants

4 plakken bacon (dikgesneden), boter, 3 eieren (middelgroot), 2 eetlepels melk, 2 croissants, snufje zout, snufje peper (versgemalen)

Casselerrib met witte kool

150 g casselerrib (gekookt), 2 plakjes bakbacon (in reepjes), 200 g witte kool (in reepjes), 1 groene paprika (in reepjes), 1 dunne prei (in ringetjes), 2 eetlepels olie,

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

2 kalfsschnitzels (elk ca. 125 g ongepaneerd)
, 30 g boter
, 4 eetlepels paneermeel
, 1 ei
, 2 takjes peterselie
, 2 augurken
,  snufje peper
,  snufje zout
, ½ citroen

Barbecue spareribs

1½ kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels suiker, 6 eetlepels barbecuesaus, 6 eetlepels chilisaus, 6 eetlepels azijn, ½ theelepel gemberpoeder, 1

Bonen chili met gehakt en tortillachips

Bonen chili met gehakt en tortillachips

2 eetlepels zonnebloemolie, 1 ui (fijngesnipperd), 500 g varkensgehakt, 1 zakje tacokruiden (à 35 g), 1 groene paprika (in blokjes), 1 rode paprika (in blokjes), 1 blik

Lenteschotel met nasivlees

Lenteschotel met nasivlees

500 g nasi/bamivlees
, snufje peper (versgemalen)
, 3 eetlepels olijfolie
, 2 uien (fijngehakt)
, 2 worteltjes (in blokjes)
, 1 courgette (in blokjes)
, 1 blik maïs (á

Kalfsborst gevuld met appelgehakt

750 g kalfsborst, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 60 g boter (of margarine), ½ kleine appel, 200 g kalfsgehakt, 15 g broodkruim (vers, wit)

Roerbakschotel met gyrosvlees en Turkse groenten

Roerbakschotel met gyrosvlees en Turkse groenten

250 g lamsvleesreepjes, 100 g olijven (gemengde, zonder pit), 2 vleestomaten, 1 courgette, 125 milliliter yoghurt (Bulgaarse), 1 eetlepel bladselderij (gehakt), 3

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

1 kalfsrollade (doorregen à 750 g), 2 grote uien, 1 liter bouillon, ¼ liter witte wijn (droge), 2 theelepels dragon (gedroogde), 1 eetlepel olijfolie, 1½ eetlepel mosterd