Willekeurige recepten

Bekijk alles

Gegrilde saucijsjes

1 eetlepel olie, 4 saucijsjes (á 125 g stuk), ½ liter bouillon (kruidenbouillon), BBQ (grillplan of ovengrill)

Gehaktballetjes met couscoussalade

Gehaktballetjes met couscoussalade

500 g varkensgehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 2 theelepels citroenrasp, 1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt), 3 eetlepels munt (vers, in reepjes), 70 g

Gevulde varkensschnitzels met kaassaus

4 varkensschnitzels (à 125 g), 1 theelepel tijm, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 winterwortel (in dunne reepjes van 10 cm lang), 1 prei (in dunne reepjes van

placeholder

Halskarbonade met dragonsaus

2 halskarbonades, 1 teentje knoflook, 1 wortel, 1 kleine prei, ½ pakje vleesjuspoeder

Kalfskroketjes

400 g kalfspoulet, 1 liter bouillon (kalfs), 70 g boter (of margarine), 80 g bloem, 1 dl slagroom, 3 eieren (L), 3 eetlepel peterselie (fijngehakt), bloem, paneermeel,

Lamsbout met nieuwe krielaardappeltjes en Zaanse mosterdjus

1 lamsbout (zonder bot), 100 g boter, 4 eetlepels slaolie, 1½ kilo krielaardappels (nieuwe, geschrapt), zout, peper

Lamsborstlapjes met abrikozen

500 g lamsborstlappen, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel djinten (komijn), 2 uien, 3 tomaten, 125 g abrikozen (gedroogde)

Worstmuisjes

5 plakken boterhamworst (à 100 gram (ca. 1 cm dik)), 1 tube smeerkaas (Deense met alpenkruiden), 75 g rozijnen (ca. 90 stuks), 15 cocktailsticks, 1 zak Bugles (nacho

Roergebakken kalfsvlees met gekneusde peperkorrels en taugé, Chinese kool en gember

• 250 g kalfsschnitzel (ongepaneerd), 50 g taugé, 3 eetlepels sojasaus, 400 g Chinese kool, 2 eetlepels gembersiroop, 4 eetlepels zonnebloem olie, 1 eetlepel peperkorrels

Met appel gevulde varkensfiletrollade

Met appel gevulde varkensfiletrollade

750 g varkensfiletrollade, 1 snee brood (wit, oud, zonder korstje), 10 blaadjes salie, 30 g boter, 1 kleine ui (gesnipperd), 1 appel (goudreinet, geschild, in stukjes), ½