Bereiding
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer in een kom de mie met 1 sjalotje, rode peper en 2 eetlepels ketjap manis door elkaar.
- Snijd het stuk varkensfilet in de lengte tot ca. 2 cm van de rand in en sla deze open. Dep de varkensfilet droog met keukenpapier. Bestrooi het opengeslagen deel van het vlees met zout en peper. Bestrijk het vlees vervolgens met eiwit en leg er de mie in. Rol het vlees stevig op en bind het met rolladetouw (of breikatoen) dicht en laat de vulling er een beetje uitsteken.
- Verhit de boter in een braadpan en bak hier in de rollade in ca. 10 minuten rondom bruin. Braad de rollade op zacht vuur ca. 40-50 minuten met het deksel schuin op de pan en keer het vlees tussentijds enkele malen om. Voeg, indien de boter te donker wordt, tussentijds een scheutje bouillon toe.
- Verhit ondertussen in een sauspan olie en fruit hierin 3 sjalotjes, knoflook en sambal op zacht vuur. Maal de pinda’s in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Voeg 3 dl water, pinda’s, 2 eetlepels ketjap en bruine basterdsuiker aan de sjalotjes toe, breng de pindasaus aan de kook en laat deze ca. 15 minuten op zacht vuur binden. Breng de pindasaus op smaak met citroensap.
- Neem de rollade uit de pan en laat deze ca. 5 minuten onder aluminiumfolie op een plank rusten. Snijd de rollade met een vleesmes in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Serveer de pindasaus er apart bij.
Lekker met rijst en gemengde gestoomde groenten.
- 6 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
750 g varkensfilet (aan één stuk)
50 g mie
4 sjalotjes (fijngehakt)
1 rode peper (van zaad ontdaan en in dunne ringen gesneden)
4 eetlepels ketjap manis
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
50 g boter
1 dl bouillon
1 eetlepel zonnebloem olie
2 teentjes knoflook (geperst)
1 theelepel sambal (oelek)
3 dl water
100 g pinda's
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels citroensap
rolladetouw (of breikatoen)
keukenmachine
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: