Bereiding
- Verhit de oven tot 240°C.
- Bak de spekblokjes in een droge koekenpan 4 minuten op een laag vuur.
- Pel de uien en de knoflook. Snijd de ui in zeer dunne ringen en knijp de knoflook fijn.
- Voeg de ui en de knoflook aan het spek toe en bak ze 1 minuut mee.
- Neem het pizzadeeg uit het blikje en rol dit volgens de aanwijzingen op het blikje uit tot een grote plak. Snijd deze in 6 stukken en rol ze, met een deegroller, zeer dun uit, op een met bloem bestoven aanrecht .
- Leg de stukken deeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Roer de verse roomkaas los en verdeel deze met de achterkant van een lepel over het deeg (houd 1 cm van de randen vrij).
- Strooi de ui, de spekblokjes en wat peper erover.
- Bak de Elzasser spek-uienkoeken in ca. 10 minuten knapperig en gaar. Direct serveren.
Lekker met een groene salade.
Tip
Met Elzasser spek-uienkoekjes kun je alle kanten uit. Bak ze heel klein en je hebt heerlijke cocktailhapjes. Bak een heel grote koek, die je in punten kunt snijden, en je hebt een fantastisch zaterdagavond maal.
- 2 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
150 g spekblokjes (mager)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blikje pizzadeeg (240 g)
200 g roomkaas (vers)
peper (versgemalen)
bloem
bakpapier
bakplaat
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: