Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles

Biefstuk van de kogel met peterselie

Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Neem een koekepan waar de biefstukken in passen, verwarm deze op hoog vuur. Verminder de warmtebron

Huisgemaakte kroketten

Zelf kroketten maken is even wat werk, maar als ze klaar zijn heb je wel wat speciaals! Snijd het vlees voor de of kroketten in hele kleine stukjes. Smelt boter in een

Pekelvlees-appel-notentosti’s

4 plakjes pekelvlees, boter (zachte), 1 kleine appel (zoetzure), 4 boterhammen (volkoren), 2 eetlepels walnoten (grofgehakt)

gevulde tomaat

Griekse gevulde tomaten – Yemista

Dit recept voor smakelijk gevulde tomaten komt oorspronkelijk uit Griekenland, waar ze Gemista (Yemista) heten. Om 3 grote of 4 middelgrote tomaten te vullen Kook vooraf

Entrecote met rode ui en limoen

4 rode uien, 2 limoenen (bij voorkeur biologisch), 2 eetlepels olijfolie, 600 g entrecôte (aan één stuk), 1 eetlepel tijm (verse), 1 dl bouillon (rundvlees), snufje zout

Lekker pittige kebab of cevapcici met pittige tomatensaus

Een lekker Mediterraans hapje dat gebaseerd is op de kebab. De kebab kom je door de hele Balkan tegen op het menu en is een soort van heerlijk gekruide, plat geslagen

Tortillas met kidneybonen

Tortilla’s met kidneybonen

200 g rundergehakt
, 50 g chorizoworst (dikke plakken)
, 1 eetlepel jalapenopepers (uit een potje, fijngehakt)
, 1 kleine ui
, 50 g geraspte kaas
, ½ liter kidneybonen

Franse runderstoofpot

500 g runderriblappen, 150 g sjalotjes, 1 winterwortel, 1 rode paprika, 200 g champignon, 2 eetlepels olijfolie, 125 g spekreepjes (gerookte), 1 eetlepel bloem, 2 takjes

Empanadas met pittig rundvlees

150 g rundergehakt, ½ ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd),  15 g boter, 1 eetlepel olijfolie, 25 g amandel (schaafsel),  25 g rozijnen, ½ theelepel kaneel,

Chateaubriand met kruidenboter 5189

Chateaubriand met kruidenboter

1 rode peper, 100 g boter (zachte), 2 theelepels sinaasappelrasp, 1 eetlepel koriander (verse, fijngehakt), 2 stuks chateaubriand (à 250 gram, dubbele biefstuk van de