Bereiding
Duitse biefstuk
- Alle ingrediënten snijden; de biefstuk heel fijn snijden tot een fijne tartaar
- Alles mengen behalve de olie
- 4 ballen van maken, iets plat drukken, ca. 1,5 cm hoog en wegzetten in de koelkast
- Na ca. ½ uur doorkoeling de Duitse biefstuk langzaam bakken, 2 min. aan elke kant
- Garneren met uitjes en chutney
Uienchutney
- De uien in ringen snijden, in 2-3 min. glazig aanfruiten in de olie
- Afblussen met de port
- Overige ingrediënten toevoegen en in 20 min. afgaren tot chutney
- Afmaken met peper en zout
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
Duitse biefstuk
- 400 gr. biefstuk
- 1 eetlepel mosterd
- 125 gr ui
- Theelepel worcestersaus
- 1 eidooier
- 3 eetlepel olijfolie
- Peper en zout uit de molen
- 1 eetlepel fijngehakte dragon
Uienchutney
- 300 gr uien
- 1 eetlepel port
- 2 takjes tijmblaadjes
- 2 eetlepel rode wijnazijn
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout uit de molen
- 1 eetlepel olie
Biefstuk
Biefstuk is altijd gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende anders mag het geen biefstuk heten.