Bereiding
- Roer twee eetlepels olie met de currypasta en drie eetlepels van de fijngehakte koriander door elkaar en bestrijk de karbonades met het mengsel. Verpak de karbonades in aluminiumfolie en leg de pakketjes tot gebruik in de koelkast.
- Pel de uien en snijd ze in heel dunne partjes. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest in dunne ringetjes. Schil de sinaasappels dik, vang het uit lekkend sap op, snijd de sinaasappels in dunne plakken en halveer ze. Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp de groene schil dun af en pers er twee eetlepels van het sap uit.
- Klop een dressing van de rest van de olie, de limoenrasp, het limoensap, het opgevangen sinaasappelsap en zout en peper naar smaak.
- Schep de sinaasappel met de ui, de rode peper, het limoenrasp en de dressing door elkaar. Strooi de rest van het korianderblad erover en zet de citrussalade tot gebruik in de koelkast.
- Leg de pakketjes vlees ± zeven minuten op het rooster boven de gloeiende barbecue en keer ze halverwege de bereidingstijd. Of grill ze zonder folie in een hete grillpan.
- Neem het vlees uit de folie en laat het vlees in ± vijf minuten aan beide kanten mooi bruin kleuren. Serveer het met de salade, met dikke frieten en knoflooksaus.
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel currypasta (milde Indiase uit een pot)
5 eetlepels koriander (verse, fijngehakte)
4 haaskarbonades
2 rode uien
1 rode peper
4 sinaasappels (bij voorkeur biologisch)
1 limoen (bij voorkeur biologisch)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: