Bereiding
- Neem het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Maak een kruidenboter door de fijngehakte ui, groene kruiden, citroensap, zout, versgemalen peper en worcestershiresaus.
- Leg de boter op een stuk folie en rol er een rond staafje van. Laat dit opstijven in de koelkast.
- Bestrooi de kalfskoteletten met versgemalen peper en zout en masseer ze in met olijfolie. Grill ze in ± 4 minuten om en om mooi bruin en rosé van binnen.
- Leg de kalfskoteletten op warme borden. Snij een plak van de boter af en leg die op elke gegrilde kotelet. Heerlijk met pommes pailles en een gegrild tomaatje met bacon en oregano.
- 4 personen
- 100 minuten
Ingrediënten
4 kalfskoteletten
100 g boter
1 ui (gesnipperd)
1 eetlepel groene kruiden
citroensap
worcestersaus
olijfolie
zout en peper uit de molen
Voedingswaarde per persoon
Kalfskotelet
Koteletten ook wel karbonades zijn gesneden van het ribstuk, het is mager vlees met been, ze zijn lekkerder van smaak dan een lapje.