Willekeurige recepten

Bekijk alles
gehakt noedels

Gehakt en noedels in oestersaus

Gehakt en noedels lenen zich uitstekend voor een snelle maaltijd met een Oosters tintje. De oestersaus is zoet van smaak maar heeft ook iets hartigs. Gecombineerd met de

Koteletten met kersen en brie

Koteletten met kersen en brie

4 haaskarbonades (á 125 g stuk), snufje zout, 50 g boter, 100 g brie (roombrie, in 8 plakken) en 4 eetlepels kersenjam

Varkensvleesreepjes met ui perzik en rozijnen

Varkensvleesreepjes met ui, perzik en rozijnen

500 g varkensvleesreepjes, 1 blik perziken (netto 820 g, in schijfjes), snufje peper (versgemalen), 100 g rozijnen, 2 uien (fijngesnipperd), lesbinder, 1 eetlepel

Oosterse burgers

500 g varkensgehakt, 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 bosuitjes (fijngehakt), ½ eetlepel gember (vers, fijngehakt), ½ eetlepel olie, peper, ½ eetlepel sherry, 4

ragout

Ragout van de koe

Fruit in een koekenpan met wat olie de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Breng de bouillon met het soepvlees aan de kook en laat dit minimaal een half uur

Noodlesoep met reepjes vlees en shii-take paddestoelen

 250 g hamlappen, 3 eetlepels zonnebloem olie, 100 g shii-take, 2 tomaten, 2 eetlepels sojasaus, 1-2 theelepels sambal badjak, 3 lenteuitjes, 1 teentje knoflook, 100 g

Doorregen rollade met mosterdroomsaus

1 doorregen varkensrollade, 6 eetlepels franse mosterd, 80 g boter, 1½ dl witte wijn, 2 dl slagroom, 1 pakje Roomculinair

Italiaanse bonenschotel met nasivlees

Italiaanse bonenschotel met nasivlees

500 g nasi/bamivlees, snufje peper (versgemalen), 3 eetlepels olijfolie, 1 ui (fijngehakt), 2 teentjes knoflook, 1 blik tomatenblokjes (á 400 g), 1 eetlepel tomatenpuree,

Roergebakken kalfsvlees met gekneusde peperkorrels en taugé, Chinese kool en gember

• 250 g kalfsschnitzel (ongepaneerd), 50 g taugé, 3 eetlepels sojasaus, 400 g Chinese kool, 2 eetlepels gembersiroop, 4 eetlepels zonnebloem olie, 1 eetlepel peperkorrels

Filetlapjes met aubergine en paprika

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 1 aubergine (in blokjes van 1 cm), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 3 eetlepels olijfolie, 1 ui (fijngesnipperd),