Bereiding
- Laat de braadworsten 30 minuten van tevoren op kamertemperatuur komen.
- Laat de plakjes deeg los van elkaar ontdooien.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de braadworsten in ± 10 minuten op halfhoog vuur gaar. Laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Fruit de uien in de olie in ± 7 minuten goudgeel.
- Rol de plakjes deeg wat uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd de braadworsten in de lengte in en verdeel de mosterd en de uien erover. Vouw een plakje deeg om iedere gevulde worst. Plak de randen vast met water. Bestrooi de broodjes met wat zeezout.
- Bak ze in ± 15 minuten bruin en goed warm in de oven.
Lekker met groene salade.
Wist je dat…
Zachtjes laten garen van saucijzen (verse worst) openbarsten voorkomt? Als de worst bijna gaar is voert u de hittebron op, zodat de worstjes ook kunnen kleuren.
- 4 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
4 braadworsten (à 100 g)
2 uien (zoete, in ringen)
4 plakjes deeg (voor hartige taart)
2 eetlepels olie
2 eetlepels mosterd (grove)
snufje zeezout (grof)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: