Bereiding
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui gedurende 5 minuten glazig. Voeg vier van de plakken bacon (grofgesneden) toe en bak deze mee gedurende 2 minuten.
- Voeg de bloemkool, prei en aardappel toe en roer goed door. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Deksel op de pan en gedurende 20 minuten laten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
- Maak het geheel fijn in een blender, doe dit terug in de pan en voeg de crème fraîche en de helft van de kaas toe. Langzaam opwarmen en naar smaak kruiden toevoegen.
- Bak de overige bacon knapperig en maak er kleine stukjes van. Schep het geheel in soepkommen en strooi de bacon en kaas erover. Garneer met peterselie, en serveer met geroosterd brood.
Tip
De soep kan een dag van te voren worden klaargemaakt. Na het opnieuw verwarmen kan de crème fraîche en kaas worden toegevoegd.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
8 plakken bacon (dikgesneden)
2 eetlepels olie
1 grote ui (fijngesneden)
350 g bloemkool (in kleine roosjes)
1 prei (fijngesneden)
1 grote aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
900 ml bouillon (kippen of groenten)
4 eetlepels crème fraîche
175 g Cheddar kaas (belegen)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
peterselie (fjingesneden)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: