Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Braadstuk met honing-tijmsaus

Braadstuk met honing-tijmsaus

1 stuk procureur (varkensbraadstuk á 750 g), 50 g boter, snufje zwarte peper (versgemalen), snufje zout, 1 dl fond (vlees), 2 eetlepels honing, 2 theelepels tijm en 1

Lenteschotel met nasivlees

Lenteschotel met nasivlees

500 g nasi/bamivlees
, snufje peper (versgemalen)
, 3 eetlepels olijfolie
, 2 uien (fijngehakt)
, 2 worteltjes (in blokjes)
, 1 courgette (in blokjes)
, 1 blik maïs (á

Hutspot met varkensreepjes uit de wok

Hutspot met varkensreepjes uit de wok

400 g varkensvleesreepjes, 2-3 theelepels chilipoeder, 2 theelepels tijm, 2 uien, 500 g winterwortel, 3-4 eetlepels margarine (vloeibare), 450 g aardappelschijfjes, 1 dl

Varkenshaasje gevuld met noten

Varkenshaasje gevuld met noten

1 grote varkenshaas (ca. 250 g), snufje peper, snufje zout, 50 g roomkaas (walnoten), 25 g boter, 1 kleine ui, 1 eetlepel hazelnoten, 1 eetlepel walnoten, 4 eetlepels

Oosterse burgers

500 g varkensgehakt, 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 bosuitjes (fijngehakt), ½ eetlepel gember (vers, fijngehakt), ½ eetlepel olie, peper, ½ eetlepel sherry, 4

Citrus spareribs

Citrus spareribs

2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 4 eetlepels honing, 3 eetlepels marmelade (sinaasappel), 6 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis, 2 limoenen

Gevulde aardappel met gehakt

250 g varkensgehakt, 2 dl bouillon, 25 g boter, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), snufje zout, 4 aardappels (250 g, vastkokende)

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 grote tortilla's, ½ krop ijsbergsla, ¼ komkommer (in blokjes), 3 eetlepels olie, 1 avocado (in blokjes), 3

Roergebakken fricandeau met champignons

Roergebakken fricandeau met champignons

500 g varkensfricandeau (in reepjes), 2 eetlepels olie, 2 theelepels maïzena, 2 eetlepels sojasaus, 400 g champignons, 2 bosuitjes (in stukjes), snufje zout, snufje

Schnitzel met Italiaanse vulling

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), 2 stuks ansjovisfilet (uit blik), 50 g olijven (gemengde, zonder pit), 2 paprika's (geroosterde uit een pot), ½ eetlepel olijfolie, ½