Bereiding
- Grill of bak de bacon. Iets af laten koelen, in stukjes snijden en in slakom doen.
- Was de spinazie en laat uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes. Pel de avocado’s, snijd ze in plakjes en besprenkel met het citroensap (tegen het verkleuren).
- Dressing: Meng de crème fraîche, honing en mosterd in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de salade op individuele bordjes met wat van de dressing erover .
Lekker met focaccia brood.
Tip
In plaats van zongedroogde tomaatjes kunnen ook gehalveerde kerstomaatjes worden gebruikt.
- 4 personen
- 10 minuten
Ingrediënten
8 plakken bacon (dikgesneden)
4 eetlepels crème fraîche
4 eetlepels honing
4 eetlepels mosterd (grove)
2 stuks avocado
1 citroen (sap van)
175 g veldspinazie (blaadjes)
100 g tomaten (zongedroogde, op olie, uitgelekt)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: