Bereiding
- Doe de eieren, melk en kruiden in een kom. Verhit de olie in een bakpan en bak de bacon op laag vuur bruin en knapperig. Haal de bacon uit de pan.
- Doe de knoflook en aardappels in de pan en bak gedurende 3 minuten, onder regelmatig omdraaien de aardappels goudbruin. Voeg de bacon erbij.
- Voeg de cherry tomaten, tuinkruiden en het eiermengsel toe, laat 3 tot 4 minuten rustig koken. Zorg dat het eiermengsel gelijk verdeelt wordt over de pan.
- Strooi de kaas erover en zet de pan gedurende 2 minuten onder de voorverwarmde grill, totdat het ei bruingekleurd is en gaar. Snijd in stukken en serveer met een salade.
Tip
Gebruik voor extra smaak stiltonkaas in plaats van Cheddar. Probeer eens zoete aardappels, stukjes walnoten, bonen of erwten in plaats van aardappels.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
6 plakken bakbacon (dikke plakken, ongerookt)
8 eieren (geklutst)
150 ml melk
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook (fijngeperst)
450 g krielaardappels (gekookt, over de lengte gehalveerd)
175 g cherrytomaten (gehalveerd)
50 g rucola (notensla)
50 g Cheddar kaas (belegen)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: