Bereiding
- Maak de uit, de prei en de worteltjes schoon en snijd ze grof.
- Breng ze met het poulet met 7½ dl water, het laurierblad, de peperkorrels, de kruidnagel en zout aan de kook.
- Schep het schuim eraf en sudder het vlees in ca. 45 minuten gaar. Neem het vlees uit de pan en snij het in stukjes.
- Zeef de bouillon en meet 5 dl af.
- Kook de peultjes 5 minuten.
- Fruit het sjalotje in de boter. Bak de kerrie even mee. Laat de bloem even mee pruttelen.
- Voeg de bouillon in scheutjes toe en breng het steeds aan de kook.
- Voeg de slagroom en het vlees toe en breng alles aan de kook.
- Schep de peultjes en de bosuitjes erdoor en neem de pan van het vuur.
- Roer de eidooier, zout en peper erdoor.
- Verdeel de ragout over 4 ovenvaste schaaltjes (ø ± 8 cm). Bestrijk de randen van de schaaltjes met losgeklopt eiwit.
- Verwarm de oven voor tot 220°C.
- Snijd vier cirkels van 10 cm ø uit het bladerdeeg en bekleed de schaaltjes hiermee. Dek ze af met een rondje bladerdeeg met daarop de initialen van uw gast.
- Bestrijk het bladerdeeg met eiwit, strooi er zout op en prik er wat gaatjes in.
- Plaats de schaaltjes 15 minuten in de oven.
Tip
Serveer de ragout met zelfgemaakte kaasstengels.
Leg 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze in de lengte uit tot een lap van 10×20 cm. Snijd ze in lange repen, bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met geraspte kaas en bijvoorbeeld sesamzaadjes of zeezout. Bak ze ca. 15 minuten op 220°C af.
- 4 personen
- 105 minuten
Ingrediënten
- 250 g varkenspoulet
- 1 ui
- stukje prei (10 cm)
- 2 worteltjes
- 1 laurierblaadje
- 5 peperkorrels (gekneusd)
- 1 kruidnagel
- 100 g peultjes (schoongemaakt)
- 30 g boter
- 1 sjalotje (gesnipperd)
- ½ eetlepel kerriepoeder (pittige)
- 30 g bloem
- 1 dl slagroom
- 2 bosuitjes (in stukjes)
- 1 ei (gesplitst)
- 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- snufje zeezout (grof)
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: