Het Haagse politieke seizoen is traditioneel afgesloten met de Binnenhof Barbecue, aangeboden door de Nederlandse vlees- en pluimveevleessector (COV en NEPLUVI). Bewindslieden, Kamerleden, vertegenwoordigers van diverse kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties hebben volop gebruik gemaakt van dit ongedwongen evenement.
Lekker en verantwoord
De organisatie heeft voor een verantwoord aanbod aan producten van eigen bodem gezorgd. Zo werd op de binnenplaats van Nieuwspoort Nederlands vlees gepresenteerd van biologische-, scharrel- of andere duurzame marktconcepten en bijvoorbeeld ook vlees, dat geproduceerd is volgens maatstaven (sterren) van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.
Vanuit culinair oogpunt zorgde chef-kok Huub Oudshoorn voor een variatie aan gemarineerde spiesjes van rund- en kalfsvlees, voor varkens- en kipsaté’s, voor lamskoteletjes, eendenborstfilet, drumsticks, worstjes en kleine hamburgers. Het menu werd verder aangevuld met diverse groenten spiesjes, salades, rauwkost en vers fruit. Alle producten waren uiteraard hygiënisch bereid en/of vakkundig gegaard.
Een bijzonder element was de presentatie van ‘de lekkerste spareribs van Nederland’ door Marco Jurriens, Keurslager Horst uit Epe. Hij was dit jaar winnaar van de Sparerib Trophy van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.
De Binnenhof Barbecue vormt voor de politici en de andere aanwezigen een traditionele afsluiting van het Haagse parlementaire jaar. Het is sinds jaar en dag een zonnige en ontspannen bijeenkomst waar het informele contact tussen parlementariërs, bewindslieden, journalisten en de vertegenwoordigers van de sector de toon zet.
Vlees.nl
Zelf barbecuen doe je met de tientallen recepten op Vlees.nl.