Gezondheidsnet.nl heeft zes manieren op een rij gezet om een dieet gegarandeerd te laten mislukken. Als wij van Vlees.nl die goed begrijpen, dan zit de valkuil vooral in de manier waarop je het – in je hoofd – voor eens en voor altijd denkt te kunnen aanpakken.
1. Dit keer doe je het héélemaal anders…
Je ontbijt ineens met smoothies, je luncht met crunchy salade en je avondeten bestaat voortaan uit quinoa en linzenburgers met spinazie. Maar alles in één keer veranderen houdt niemand vol!
2. Je eet NOOIT meer… ‘
Je neemt je voor om nooit meer chips te eten, en ook nooit meer chocolade. Maar… door elk verbod ontstaat een nieuwe verleiding. Hoe stringenter het eigen ‘verbod” hoe groter de neiging om daar zo snel mogelijk weer aan toe te geven.
3. Je gaat lekker laat naar bed
Mis. Een tekort aan slaap is een risicofactor voor overgewicht. Het verstoren van je biologische klok zorgt, dat je stofwisseling minder goed functioneert en dat je dus minder energie verbrandt. Bovendien: door de vermoeidheid krijg je eerder neigingen tot het snaaien van met name suikerhoudende spullen.
4. Dat glaasje wijn moet kunnen
Je moet jezelf geen wijn verbieden (zie 2), maar alcohol matigen helpt wel. Niet alleen voor de calorieën, maar ook door de afname van de remmingen en de beperkingen, die je jezelf hoe dan ook had opgelegd.
5. Ik eet alles mager
Kiezen voor vetvrij beleg, halvarine en 20+ kaas is niet slim en achterhaald. Een mens heeft gezonde vetten en de vitamines uit vet nodig. Bovendien geeft vet smaak en zorgt het voor verzadiging. Als je heel mager eet, wordt je eten er niet lekkerder op en is het moeilijker vol te houden.
6. Ik ben eigenlijk best zielig
Iedereen mag en kan alles eten en is hartstikke slank, behalve ik. Ik moet altijd op dieet. Als je motivatie niet van binnenuit komt maar als een straf voelt die door de omgeving wordt opgelegd is dat een zwakke drijfveer en gedoemd te mislukken.
Bron: Gezondheidsnet.nl
Vlees.nl
Vlees.nl redeneert en communiceert niet vanuit een zwart-wit aanpak of vanuit specifieke producten, maar vanuit het streven naar een gematigd en gevarieerd eet- en leefpatroon, waar vlees vanwege de hoge voedingswaarde overigens goed in past. Algemene informatie lees je verder in onze rubriek ‘gezond‘.