Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Noskos
      ma 23 apr

      Aftrap van de Nationale BBQ Weken 2018

      Noskos
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / Nieuws /

Weekend van het Varken heeft effect

16-01-2014

Bezoekers van een varkensbedrijf denken positief over de varkenshouderij en vooral ook over de varkenshouder. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 316 mensen in opdracht van de Stichting Varkens in Zicht. Aanleiding vormde het Weekend van het Varken op 14 en 15 september vorig jaar.

In dat weekend bezochten 41.500 mensen één of meer varkensbedrijven, verspreid over Nederland. Meer dan de helft van deze bezoekers was nooit eerder op een varkensbedrijf geweest.

Volgens GfK vinden bezoekers de kijkruimtes op de varkensbedrijven een goede manier vinden om de kennis te maken met het bedrijf. De belangrijkste motivaties om een bedrijf te bezoeken zijn interesse in dieren, nieuwsgierig naar het werk en het leven op de boerderij of omdat het een leuk en gratis uitje is voor de kinderen.

Door de bedrijfsbezoeken stijgt het aantal mensen met een positieve mening over de sector van 70% naar ruim 90%. Daarbij geeft 90% van de bezoekers aan de geboden informatie objectief te vinden.

Volgens GfK vindt 57% van de bezoekers, dat de Nederlandse varkenshouders trots mag zijn op het vak en het bedrijf. Zo’n 31% vindt dat in Nederland op een eerlijke manier varkensvlees wordt geproduceerd.

De uitkomsten worden elk jaar positiever. GfK stelt dat het zonder afspraak varkens kunnen komen kijken bij de 26 zichtbedrijven bij steeds meer burgers bekend raakt. Hoe meer wordt gecommuniceerd, hoe beter de boodschap blijft hangen. Het jaarlijkse Weekend van het Varken heeft hier aan bijgedragen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mensen ook graag wat willen leren en dus dat een educatief tintje aan een zichtstal niet mag ontbreken.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Prima 9e jaargang Weekend van het Varken

ma 14 sep

Luytervelde wint strijd lekkerste varkensvleesgerecht

wo 4 dec

Varkensvlees in China niet aan te slepen

ma 10 aug
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

di 24 apr

‘Lekker’ voor middelbare scholieren het allerbelangrijkst

Tieners anno 2018 vinden ‘lekker’ het belangrijkste wanneer ze zelf eten kopen. Dat blijkt uit een een groot verkennend onderzoek van Het FoodService Instituut

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative