Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Wakker Dier staat plank mis over prijsvorming

12-01-2015

De inkoopprijs, die supermarkten voor hun vleesaanbod betalen, staat los van de verkoopprijs die zij rekenen voor de consument. Volgens analist Dick Veerman (Foodlog) kunnen supermarkten ervoor kiezen een lagere vleesprijs te gebruiken om consumenten naar de winkel te trekken met interessante aanbiedingen en dat te verrekenen met andere productgroepen.

Volgens Veerman is het veel te simpel gedacht van Wakker Dier om te denken dat er een één op één relatie zou zijn tussen de prijs voor de consument in de winkel en de prijs die de boer ontvangt voor zijn varken, kalf of rund.

In tegenstelling tot leveranciers van de paprika, bloemkool of tomaat die slechts één product te bieden hebben, komen van een dier via slachterijen en vleesverwerkende bedrijven veel meer producten in de markt. Dat kan in de prijs van de individuele producten ook een rol spelen.

Staatssecretaris Dijksma (EZ) heeft naar aanleiding van de klaagzang van Wakker Dier over de scherpe aanbiedingen met vlees laten weten, dat lagere prijzen geen recht zouden doen aan de boer. Het zou volgens de bewindsvrouw activiteiten afremmen op het gebied van dierenwelzijn waarmee Nederland zich kan onderscheiden.
De supermarkten delen die mening niet. Zij wijzen eveneens op de werking van de markt en benadrukken bovendien, dat het maken van afspraken over (hogere) prijzen tegen de mededingingswetgeving, en dus verboden is.

Bron: Foodlog

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Chocoladefabrikant begint met vleesrepen

do 28 apr

Nieuwe Schijf van Vijf op 22 maart

do 4 feb

Met kruiden berengeur helpen voorkomen

di 24 nov
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

vr 15 feb

Voor de beste grillworst moet je naar Oosterwolde (Gld)

Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde (GLD) heeft de Grote Grillworsttest 2019 gewonnen. Op 12 februari ontving deze slager de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative