Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde (GLD) heeft de Grote Grillworsttest 2019 gewonnen. Op 12 februari ontving deze slager de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel in Tiel. ”Deze worst is perfect in balans. Het vlees, de kruiding en een geweldige grillsmaak; een topproduct” zei de jury over het winnende product.
Grillworst is ‘het omfietsproduct’ van de slager, een favoriet van veel consumenten. Bijna 100 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers. De Grote Grillworsttest is dit jaar voor de vijfde achtereenvolgende keer georganiseerd.
Op de tweede plaats is Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk geëindigd. “Een grillworst waar je blij van wordt”, zo luidde het jurycommentaar. Slagerij Jan de Rooij uit Berkel & Rodenrijs behaalde de derde plaats. “Een grillworst waar je van blijft eten”.
De jury bestaat dit jaar uit Hugo Kennis, tv-kok en worstliefhebber, Nathan Burggraaf als gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht en winnaar van vorig jaar, Keurslager Han Braamskamp. De jury is aangevuld met branche erkende meesterslager Wouter van de Veen. Volgens de jury heeft een goede grillworst geen poespas nodig: goede kruiding en lekker afgrillen zijn sleutels tot succes”.
Tijdens de keuring op 24 januari zijn de inzendingen gekeurd door de jury. Alle inzendingen zijn zowel koud als warm gekeurd. De producten zijn gekeurd op alle aspecten rond het ‘aanzien en de kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.
Overzicht van de overige finalisten in willekeurige volgorde
Deze finalisten hebben allen een eervolle vermelding gekregen:
Slagerij Bas Ultee, Oudewater
Bergerslag Keurslager, Staphorst
Uw Slager Marco Veenema, Soest
Frank en Marleen van der Zande Keurslager, Halsteren
Kwaliteitsslagerij Jos Huisman, Deventer
Sandersvers, Enschede
Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn, Santpoort-Noord