Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Vleessector grootste NL foodexporteur

18-01-2016

Vlees is in 2015 de grootste bedrijfstak in de totale Nederlandse foodexport.
Dat blijkt uit cijfers die staatsecretaris Van Dam bekend heeft gemaakt op de internationale landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn.

De totale export van agrarische producten is in 2015 naar een recordhoogte van € 82,4 miljard gestegen, een stijging van 700 miljoen (1%) ten opzichte van vorig jaar, toen de export te maken kreeg met de importstop van Rusland.
Het aandeel van vlees zit op € 7,7 miljard, op de voet gevolgd door zuivel met € 7,2 miljard, groente met € 6,2 miljard en fruit met € 4,9 miljard.

De Nederlandse agrarische handel is voor driekwart gericht op de Europese Unie. Een kwart van de export ging naar Duitsland. Binnen de EU voert Nederland vooral tomaten, paprika’s, komkommers, vlees, vis, eieren en kaas en andere zuivelproducten uit.

Van Dam benadrukte in Berlijn, dat Nederland vorig jaar ook nieuwe afzetmarkten heeft geopend. Zo kreeg Nederland als enige in de EU toegang tot de Amerikaanse markt voor eierproducten zoals eiwitpoeder voor hamburgers en softijs.

De staatssecretaris vindt dat Nederland zijn naam als tweede agrarische exporteur van de wereld weer heeft waargemaakt. Alleen de VS exporteren meer. Volgens Van Dam kan Nederland die positie alleen vasthouden als we blijven werken aan kennis en innovatie. Hij onderstreept dat Nederland marktleider is bij de export van melkrobots.

De Grüne Woche is de grootste beurs voor landbouw, tuinbouw en voedsel in de wereld. Er doen dit jaar 68 landen mee. Zo heeft Nederland een succesvol eigen Holland Paviljoen, waar ook de Nederlandse varkensvleesketen en de Nederlandse wereldmarktleider in kalfsvlees Van Drie Group aanwezig zijn.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Slagerij De Hamvraag wil dialoog over vlees

ma 28 mrt

Nieuwe media hebben impact op voedselbeleving

di 29 dec

Schippers (VWS): geen angstverhalen over vleeswaren

wo 28 okt
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

wo 20 feb

Kweekvlees mogelijk niet duurzamer

Sommige manieren om vlees te ‘kweken’ zijn mogelijk slechter voor het klimaat dan de huidige vleesproductie. Zo meldt het wetenschapsblad Scientas. Onderzoekers werken in

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative