De Nederlandse vlees- en vleeswarenbedrijven zijn volop in de weer om ondanks de coronamaatregelen consumenten in binnen- en buitenland te blijven bedienen. De afgelopen dagen zijn de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen, zodat we allemaal kunnen blijven genieten van voldoende vers en veilig vlees.
Protocollen aangescherpt
In de vleessector wordt er altijd al volgens strenge HACCP-normen gewerkt. Dit houdt onder andere in dat alle werknemers beschermende kleding moeten dragen, regelmatig hun handen moeten wassen en dat messen en machines standaard na gebruik schoongemaakt en gereinigd worden. Sinds de corona-uitbraak zijn deze hygiëneprotocollen nog verder aangescherpt.
Vitale sector
Ook de continuïteit in de levering van vlees en vleeswaren heeft nu prioriteit. Er moet aan de vraag van de consument voldaan zien te worden. Op dit moment heeft de vleessector alles onder controle en kan de levering van vlees en vleeswaren normaal doorgang vinden en worden klanten beleverd volgens schema.
COV, de Centrale Organisatie voor de Vleessector, verklaart waarom we de afgelopen dagen soms alsnog voor een leeg schap stonden: “Een eventueel tekort van onze producten in de winkels kan eigenlijk alleen het gevolg zijn van extreme uitschieters in de korte termijn vraag naar specifieke producten.” Zo hebben veel consumenten de afgelopen weken extra vlees gekocht. Vlees is namelijk in de vriezer goed te bewaren. Iedereen in de sector, van boer tot supermarkt, werkt er hard aan om Nederlanders te blijven voorzien van voldoende vers vlees. COV geeft aan dat de vleessector er alles aan doet om op tijd en met aangepaste bedrijfsprocessen vlees te leveren aan onder andere supermarkten, zodat wij als consument kunnen blijven genieten van een lekker stukje vlees.