‘Vleeseters zijn gelukkiger en gezonder…’ Volgens het platform Manners hebben onderzoekers van de medische universiteit van Graz (Oostenrijk) die conclusie kunnen trekken uit een onderzoek onder 1.320 personen. Ze keken naar hun dieet, gezondheid en levensstijl. De uitkomst pakt positief uit voor de vleesliefhebber.
Uit het onderzoek zou naar voren komen, dat vegetariërs minder gezond zijn dan mensen die graag een vork in een stuk vlees prikken. Zo hebben ze meer last van allergieën, psychische stoornissen (angststoornissen en depressies), kanker en komen ze vaker bij de dokter. Dit zou komen vanwege een gebreken aan een aantal belangrijke voedingsstoffen in het vegetarisch dieet. Wie geen vlees eet, kan veel compenseren, maar sommige stoffen ga je niet (voldoende) vinden in plantaardige voeding. Het betreft dan Vitamine B12, DHA en dierlijk ijzer. Mensen zijn omnivoren en het menselijk lichaam is gemaakt om zowel planten als vlees te eten. Sterker nog, ons lichaam heeft beiden nodig om goed te kunnen functioneren.
Dit alles is volgens Manners/Maxim geen excuus om elke avond een T-Bone van 600 gram naar binnen te werken: 100 a 150 gram per dag zou een goed uitgangspunt zijn. Wanneer je meer eet, kan het zelfs negatieve gevolgen hebben. Zorg dus balans in je dieet. Geniet op zaterdag van een prachtige ribeye en ga op zondag voor een groente salade. Zo blijf je gelukkig en gezond, aldus Manners.
Bron: Maxim