Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Vion doneert duizenden hulpmaterialen aan ziekenhuizen

06-04-2020

Ook de vleesindustrie draagt haar steentje bij om te helpen in de coronacrisis. Vion heeft ondersteuning geboden aan de lokale en regionale zorgsector. Duizenden gecertificeerde hulpmaterialen die normaliter door medewerkers in de productie van vlees en vleeswaren worden gebruikt, zijn gedoneerd aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Boxtel en Den Bosch. Eerder doneerde Vion vanuit de locatie in Groenlo ook al 550 mondkapjes aan het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk.

„We dragen graag een steentje bij aan de ondersteuning van onze helden in de lokale zorg’’, zegt Vion Boxtel vestigingsmanager Jan Marcelis. Ruim een week geleden deed de GGD in Den Bosch voor het eerst een beroep op Vion Boxtel. De oproep om vloeistofdichte schorten te leveren aan het JBZ in Den Bosch kon meteen worden beantwoord met een levering van 5.000 stuks. Het zijn kunststof schorten die eenmalig gebruikt kunnen worden. Na gebruik worden ze vernietigd.

Snel reageren op hulpvraag

Afgelopen zaterdag ontving de slachterij in Boxtel een tweede verzoek voor nog eens 5.000 schorten. Binnen Vion Boxtel is een kernteam samengesteld dat deze vragen direct in behandeling neemt en zo snel mogelijk reageert. De schorten konden op dezelfde dag afgeleverd worden. Dat was belangrijk omdat het volgens Vion ging om een zeer dringende oproep.

De directie van Vion Boxtel heeft vanwege de coronacrisis ook contact gelegd met het gemeentebestuur van Boxtel en aangegeven op welke wijze ondersteuning geboden kan worden aan de lokale zorgsector. Ook is overleg gevoerd met de leiding van JBZ Liduina in Boxtel. Dat heeft geleid tot de donatie van een groot aantal hulpmaterialen. Vorige week zijn 1.000 vloeistofdichte overalls en overlaarzen, 2.000 overmouwen, 1.000 maskers met geïntegreerde mondkapjes, 500 overalls en 500 overschoenen aan deze zorglocatie overgedragen.

Meer vleesproducenten opgeroepen

Vion blijft de komende periode bereid om de lokale zorgsector te ondersteunen, al is de voorraad hulpmiddelen niet onuitputtelijk. Vion Boxtel vestigingsmanager Marcelis heeft collega-vleesproducenten opgeroepen in hun eigen regio in actie te komen. Marcelis: ‘„Niemand hoeft in deze coronacrisis lang na te denken als je een verzoek krijgt van het ziekenhuis. Dan kom je in actie en zet je alles op alles om bij te dragen aan de ondersteuning van onze helden in de lokale zorg én de mensen die deze zorg zo hard nodig hebben.’’

Bron tekst: Pigbusiness

Bron foto: Boerenbusiness

Terug naar overzicht

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}