Voor verschillende stukken vlees zijn er uiteenlopende kooktechnieken te gebruiken en elke manier geeft een ander, smakelijk resultaat. Op onze vernieuwde pagina over het bereiden van vlees behandelen we:
bakken
bakkerellen
barbecueën
braden
frituren
gratineren
grillen
in de oven
koken
kokkerellen
roerbakken
smoren
stomen
stoven
Kooktermen
Naast de kooktechnieken zijn er ook veel verschillende kooktermen die veel in recepten gebruikt worden waar het gaat over het bereiden van vlees.
Begrippen als sauteren, flamberen, larderen en trancheren en anderen leggen wij uit op onze pagina kooktermen.
Verder vindt u hier (binnenkort) ook de meest gestelde vragen over kooktechnieken. Onderaan de pagina kunt u (binnenkort) terecht voor het stellen van vragen over dit onderwerp. Wij verstrekken dan zo snel mogelijk een passend antwoord. Als vraag en antwoord nieuwe informatie opleveren, worden deze mogelijk ook (anoniem) op Vlees.nl gepubliceerd.