Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Varkenshuisvesting hoeft nooit meer hetzelfde te zijn

15-07-2016

Zeshoekig, zonder emissies (uitstoot van schadelijke stoffen), energieneutraal, met gebruik van reststromen en met een optimaal stalklimaat, zodat varkens hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Zo kan de huisvesting voor varkens er in de (nabije) toekomst uit zien.

In het midden van de zeshoekige varkensstal is een centraal deel met technische voorzieningen. Daar wordt het klimaat geregeld en worden alle emissies beheerst en wordt alle in- en uitgaande stoffen omgezet in nuttige producten.

Energieneutraal
Projectmanager Drost: ‘De stal heeft een intelligent mestafvoersysteem; de methaan en ammoniak worden omgezet in warmte en elektriciteit. Ook komt water vrij. De installaties benutten de warmte, de elektriciteit en het water. Samen met zonnepanelen en een warmte-koude-opslag maakt dit de huisvesting volledig energie-neutraal.”

Dierenwelzijn
De huisvesting is ook gericht op het dierenwelzijn. ‘Varkens hebben mogelijkheden voor hun natuurlijk gedrag. Het dak regelt een lichtinval wat goed is voor het biologische ritme. Daarnaast zorgt een intelligent klimaatsysteem voor gezonde lucht voor dier en mens.”

Landschap
De ‘stal’ is een uitgebalanceerd bouwtechnisch ontwerp geïntegreerd met innovatieve technologie en met de zorgvuldige vormgeving bovendien goed passend in het landschap.

Het nieuwe huisvestingsconcept is mede tot stand gekomen met steun van het ministerie van Economische Zaken.

Bron: Pig Business

Reactie van Vlees.nl
Nederlandse vleesketens blijken eens te meer zeer innovatief. Zie voor algemene achtergrondinformatie ons thema dierenwelzijn of ons thema huisvesting.

Terug naar overzicht
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

wo 20 feb

Kweekvlees mogelijk niet duurzamer

Sommige manieren om vlees te ‘kweken’ zijn mogelijk slechter voor het klimaat dan de huidige vleesproductie. Zo meldt het wetenschapsblad Scientas. Onderzoekers werken in

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative