Nu ouderen langer zelfstandig blijven wonen, zijn ze vaker aangewezen op maaltijden die bij de mensen thuisbezorgd worden.
Op initiatief van dagblad Trouw zijn twaalf diepvries maaltijden getest: zes maal een Hollandse pot en zesmaal ‘exotische’ kost. Culinair journalist Karin Luiten vat de uitkomst samen: papperige groenten en taai vlees.
Luiten nam de proef op de som met vier andere panelleden (onder wie één 70-plusser en twee 80-plussers) op één middag 12 diepvriesmaaltijden van 6 grote landelijke aanbieders. De maaltijden zijn besteld samen met www.alleszelf.nl, een onlineplatform voor ouderen, die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen.
Er is maar weinig dat Luiten kan bekoren: slechts 3 van de 12 maaltijden – die het panel ‘blind’ proeft – krijgen van haar een voldoende. De overige panelleden zijn wat milder: op hun scoreblad noteren ze zessen, zevens en soms een acht voor textuur, geur, uiterlijk en smaak. Toch hebben ook zij het over een ‘onprettige universele kooklucht’ en kwalificeren de maaltijden zuinigjes als ‘het is te doen’.
Bron: Trouw
Vlees.nl
Vlees.nl heeft 624 suggesties om vlees goed te bereiden, maar heeft ook informatie over bereidingstechnieken.