Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

‘Tafeltje dekje niet lekker, maar is te doen’

11-02-2015

Nu ouderen langer zelfstandig blijven wonen, zijn ze vaker aangewezen op maaltijden die bij de mensen thuisbezorgd worden.
Op initiatief van dagblad Trouw zijn twaalf diepvries maaltijden getest: zes maal een Hollandse pot en zesmaal ‘exotische’ kost. Culinair journalist Karin Luiten vat de uitkomst samen: papperige groenten en taai vlees.

Luiten nam de proef op de som met vier andere panelleden (onder wie één 70-plusser en twee 80-plussers) op één middag 12 diepvriesmaaltijden van 6 grote landelijke aanbieders. De maaltijden zijn besteld samen met www.alleszelf.nl, een onlineplatform voor ouderen, die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen.

Er is maar weinig dat Luiten kan bekoren: slechts 3 van de 12 maaltijden – die het panel ‘blind’ proeft – krijgen van haar een voldoende. De overige panelleden zijn wat milder: op hun scoreblad noteren ze zessen, zevens en soms een acht voor textuur, geur, uiterlijk en smaak. Toch hebben ook zij het over een ‘onprettige universele kooklucht’ en kwalificeren de maaltijden zuinigjes als ‘het is te doen’.

Bron: Trouw

Vlees.nl

Vlees.nl heeft 624 suggesties om vlees goed te bereiden, maar heeft ook informatie over bereidingstechnieken.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Zembla in de fout met beeldmateriaal

vr 20 dec

Messi vaart wel bij rood vlees

zo 17 nov

Aandeel Beter Leven Keurmerk fors in de lift

do 20 okt
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

wo 20 feb

Kweekvlees mogelijk niet duurzamer

Sommige manieren om vlees te ‘kweken’ zijn mogelijk slechter voor het klimaat dan de huidige vleesproductie. Zo meldt het wetenschapsblad Scientas. Onderzoekers werken in

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative