Varkensschnitzels uit de supermarkt zijn gemaakt van varkensvlees (…) en in de regel uit één stuk.’ Dat blijkt uit een test van het VARA programma Kassa.
De Nederlandse schnitzel heeft niet veel meer te maken met de originele Wienerschnitzel. Die hoort volgens Oostenrijkse traditie te worden gemaakt van kalfsvlees; in Nederland (en in schnitzelparadijs Duitsland) zijn schnitzels echter vooral gesneden van varkensvlees en is het motto vaak hoe groter hoe beter.
Kassa wilde weten hoe de Nederlandse schnitzel is samengesteld. Op één uitzondering na bleken alle onderzochte supermarkten schnitzels uit één stuk te bieden. Alleen de AH schnitzel (hoogst geprijsd) bleek samengesteld, maar dat stond wel duidelijk op de verpakking.
Uit de test kwam een duidelijk winnaar naar voren (cijfer 7,6). Deze schnitzel had een goede rosékleur van binnen en een lekkere krokante buitenkant. De verhouding tussen vlees en paneermeel was prima en alle panelleden gaven dit product het hoogste cijfer.
Daartegenover stond een duidelijk verliezer (cijfer 3,0). Dit vleesproduct is beschreven als smakeloos, taai en te oranje. De panelleden vonden het meer een (onwelriekend) stuk gehaktschijf dan een herkenbaar stukje varkensvlees.
Vlees.nl
Een goed recept doet ook wonderen en Vlees.nl adviseert om eens te zoeken naar een lekker recept met schnitzels in deze receptendatabase.