De speklap is dit jaar de topper op de barbecue. Volgens onderzoek van een grote webwinkel zouden (barbecue)worstjes geëindigd zijn als goede tweede. De hamburger is terug te vinden op de derde plek.
De Nederlander houdt bij het gebeuren vooral van de authentieke barbecuesmaak. Een sausje mag echter niet ontbreken bij de gegrillde vleesgerechten. Bovenaan staat hier de knoflooksaus, gevolgd door whisky-cocktailsaus en de shaslieksaus.
Om de typische barbecuesmaak te krijgen gebruiken veel Nederlanders vooral kolen. Daarnaast is gasbarbecue in opkomst. Dat is met name ingegeven
vanwege het gemak om binnen enkele minuten het vlees te kunnen garen gezien.
De elektrische barbecue doet her vooral goed bij mensen dien maar één of twee keer per jaar willen barbecueën.
De meest prijzige barbecue op de webwinkel is een volledige buitenkeuken van zo’n € 7.000. Andere opvallende apparaten zijn het groene ei, de driepoot en de balkonbarbecue.
Vlees.nl
Vlees.nl denkt dat het binnenkort weer kan en heeft vele tientallen lekkere recepten voor de barbecue of op de grill.