De prestigieuze kookwedstrijd Het Glazen Kalf is dit jaar gewonnen door Sebastiaan Veenhuizen, chef-kok van het nieuwe Holland Casino in Amsterdam-West.
Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud. In de mystery box
zaten kalfsstaartstuk, kalfslever en kalfszwezerik. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.
Sebastiaan werd door de vierkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving uit handen van chef-kok Huub Oudshoorn (zie foto) de bokaal Het Glazen Kalf en een cheque voor kalfsvlees. Daarnaast heeft Culinaire Saisonnier een reportage aangeboden in haar vakblad. Sebastiaan wist de jury te overtuigen door het hoofdgerecht ‘op sterrenniveau’ te presenteren.
Op een gedeelde tweede plek eindigden Rick Kleijwegt, kok bij SMAAK & MEER in Maassluis, Vincent Mullenders, kok bij restaurant Infini in Wahlwiller en Mike Leusenkamp, kok bij restaurant bistro Het Koetshuis in Enschede. Zij ontvingen het prachtige boek KALF.
De jury bestond uit voorzitter chef-kok Felix Alen de Grand van Hof te Rhode in Diest België, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne en chef-kok Huub Oudshoorn.
Het Glazen Kalf is een inititaief van de Nederlandse kalfsvleesproducent VanDrie en vindt al enkele jaren plaats tijdens de Folie Culinaire in Maastricht.