De Europese Voedsel Autoriteit (EFSA) heeft nieuwe richtlijnen opgesteld voor de dagelijkse adequate innames voor vitamine B12: 4 µg/dag voor volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar.
De Europese vitamine-B12-aanbevelingen voor volwassenen liggen daarmee (fors) hoger dan de Nederlandse lagere vitamine-B12-aanbevelingen (2,8 µg/dag), de Amerikaanse (2,4 µg/dag) en de Scandinavische vitamine-B12-aanbevelingen (2,0 µg/dag).
Voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven wordt nog iets meer aanbevolen: respectievelijk 4,5 en 5,0 µg vitamine B12/dag.
In Europa ligt de vitamine-B12-inname gemiddeld tussen 4,2 en 8,6 µg/dag.
Bron: voedingonline.nl
Vlees.nl
Vitamine B12 is één van de vele belangrijke bouwstoffen van vlees.
Sterker: een menu zonder vlees (of zuivel) leidt snel tot een tekorten aan vitamine B12.
In de productenoverzichten die wij per vleessoort hebben, is exact te zien hoeveel B12 een bepaald vleesproduct bevat.
Klik hier voor: