Overijssel wil de concurrentiepositie van zijn agro & food sector verder verbeteren en een ondernemerslandbouw stimuleren, die maatschappelijk voorop loopt en nieuwe markten aanboort.
Een terrein waarop vermoedelijk grote kansen liggen is het terugdringen en zelfs uitbannen van het gebruik van antibiotica. Dit aspect van de veehouderij ligt niet alleen in Nederland onder vuur, maar ook bij afnemers in het Midden-Oosten en opkomende economieën, zoals China, Rusland en India.
Overijssel denkt niet alleen aan vlees, zuivel, eieren halffabrikaten of gereed verwerkt product. De regio is ook sterk in stallenbouw, voer, verpakking en veterinaire kennis. De combinatie daarvan is interessant als exportproduct en kan leiden tot nieuwe activiteiten in de provincie en elders in de wereld.
De provincie wil een gezond innovatieklimaat, dat vooruit denken en het leggen van nieuwe verbanden stimuleert. Zo moeten ondernemers op het gebied van ecologie en voedselveiligheid een voorsprong kunnen nemen.
Bron: Foodlog
Vlees.nl
Vlees.nl houdt wel van goed, voorwaarts gericht ondernemerschap, zie ook onze themadossier trends in vlees.