Vlees.nl heeft een nieuwe menustructuur waarmee informatie die veel gezocht en bezocht wordt, toegankelijker en gebruiksvriendelijker is gemaakt.
Dropdowns
Belangrijkste verbetering is de invoering van zogeheten dropdowns, zodat bij het scrollen op een bepaalde rubriek direct al zichtbaar wordt, wat in die rubriek wordt geboden, zonder deze eerste te hoeven aanklikken en bekijken.
Bewaren, invriezen en ontdooien
Informatie over het bewaren van vlees wordt het meest gezocht en op Vlees.nl gevonden. Dat was aanleiding om de informatie bondiger aan te bieden, waarbij verschillende aspecten als kopen, bewaren, invriezen en ontdooien beter tot hun recht komen. Toegevoegd op deze servicepagina’s zijn ook de modules met vragen en antwoorden over deze onderwerpen.
Kooktechnieken
De pagina ‘kooktechnieken’ is beter ontsloten en vormgegeven met een aparte overzichtspagina rond de diverse manieren op vlees te bereiden, zoals het braden of grillen. Consumentenvragen over deze specifieke onderwerpen worden nu ook direct op de betreffende pagina gepubliceerd. Tenslotte zijn aan kooktechnieken ook bijbehorende recepten gekoppeld. Handig.
Hygiëne
De nieuwe navigatie maakt opsplitsingen van informatie goed mogelijk. Zo is de servicepagina over hygiëne nu opgedeeld met een extra pagina met de spelregels voor het zorgvuldig omgaan met vlees.
Trends
Een andere aanvulling is de pagina met ‘Trends in Vlees‘. Enerzijds is de consumptie van vlees vrij stabiel. Onderliggend zijn er niettemin de nodige trends te onderscheiden in de beleving van vlees. We hebben er zes beschreven: ‘gemak‘, ‘genieten‘, ‘gezondheid‘, ‘duurzaamheid‘, ‘biologisch‘ en ‘streekproducten‘.