Nederlandse slachterijen hebben hun bedrijfsprocessen goed op orde en zijn ook steeds transparanter. Zo heeft het platform Nederland Voedselland twee reportages gepubliceerd waarmee grote slachterij organisaties openheid van zaken geven.
De bedrijven willen de bedrijfsvoering voor geïnteresseerden inzichtelijker te maken en zo het maatschappelijk draagvlak voor de productie te blijven bevorderen.
www.nederlandvoedselland.nl/artikel/vion-food-group-laat-slachtproces-zien
www.nederlandvoedselland.nl/artikel/op-bezoek-bij-een-nederlandse-varkensslachterij
Naar aanleiding van wantoestanden in een Belgisch slachthuis is in Nederland inmiddels een politieke discussie opgelaaid over verplicht cameratoezicht. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) stelt dat varkenslachterijen vrijwillig al gebruik maken van deze technische voorziening. Aanvullend aan het permanente toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit biedt dat extra waarborgen, dat volgens de regels gewerkt wordt.
Vlees.nl
Zie voor algemene achtergrondinformatie in de rubriek ‘Van Vee naar Vlees‘ ook ons thema ‘Slachtproces‘