Wessel Starink en Kevin van der Veen vormen op 27 en 28 februari 2018 in Parijs het Nederlands Team bij de strijd om het Europees Kampioenschap tijdens de International Young Butchers Competition.
Op het Nederlands Kampioenschap in Houten (SVO) streden vijf jonge slagers om de begeerde ticket voor Parijs. Deze finale bestond uit vier opdrachten: afzwoerden/uitbenen/verdelen en onderverdelen van een winkelham, verdelen en afvliezen van een technisch deel van de runderstomp, maken en presenteren van grill en barbecuespecialiteiten en een verrassingsopdracht.
Nederlandse kampioenen
Kevin van der Veen werd Nederlands kampioen en samen met runner-up Wessel Starink vormt hij het Nederlands team. Benjamin van Hoven is reserve-kandidaat en al zeker van deelname in 2019. De afgelopen jaren bleken Nederlanders erg succesvol bij deze internationale vakwedstrijd voor jonge slagers.
2017: Dennis de Geijter en Wiebe Merkus behaalden derde plaats in het landenklassement. Wiebe Merkus werd ook individueel derde.
2016: Maarten Wolters en Wiebe Mulder werden als team tweede en Maarten won het individueel klassement.
2015: Kristian Grooten en Johan Augustinus haalden de tweede plaats.
2014: Joey Baan en Nathan Burggraaf werden Europees kampioen, voor de vierde keer op rij.
In de jaren daarvoor wonnen Jeroen Kroon en Tommy Kuijten (2013), Marco van der Hout en Juan Lopez (2012), Leendert van Leeuwen en Sjouke Bouma (2011).
Nederlandse team 2018
Wessel Starink werkt bij Keurslager Boenders in Eibergen. Kevin van der Veen werkt bij Slagerij Nederhoed in Leek. Benjamin van Hoven werkt bij Gelderblom Rotterdam Hillegersberg. Samen met de Koninklijke Nederlandse Slagers bereidt SVO vakopleiding food de Nederlandse deelnemers zo goed mogelijk voor. Het team volgt tot februari 2018 een training met vakdeskundigen om straks optimaal in Parijs aan de start te verschijnen. Ook krijgen de talenten in hun leerbedrijf opdrachten ter voorbereiding.
International Young Butchers’ Competition 2018
Bij de komende editie van de International Young Butchers’ Competition strijden de teams op een aantal onderdelen:
- Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
- Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
- Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade
- Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
- Vervaardigen van twee keukenklare producten
- Bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees