Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • ma 23 apr

      Miss Meat meets worstwetenschapper ‘ Meneer Wateetons’

  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / Nieuws /

Meer horecabedrijven onder toezicht

19-07-2016

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de afgelopen dire jaar meer horecabedrijven onder verscherpt toezicht gesteld. Ook zijn er meer ondernemingen ‘met spoed gesloten’. Uit inspectieresultaten van de NVWA blijkt ook het aantal retail- en ambachtelijke bedrijven onder verscherpt toezicht gesteld. Het aantal is in 3 jaar tijd gestegen van 350 naar 470. Het aantal spoedstijgingen is ook toegenomen, van 2 in 2013 naar 25 in 2015.

Voedselveiligheid
Tussen de 23 en 32 procent van de ondernemingen van de verscherpte aanpak stroomt jaarlijks weer terug naar het reguliere toezicht. “We inspecteren vooral daar waar we verwachten dat de risico’s voor de voedselveiligheid het grootst zijn. Die risicogerichte aanpak heeft als gevolg dat we meer ondernemers in beeld krijgen die hetzij incidenteel hetzij structureel de regels niet naleven. We kunnen concluderen dat ons risicogerichte toezicht effectief is”, aldus inspecteur-generaal Paul van de NVWA.Traject
Inspecteurs van de NVWA controleren op hygiëne, omgang met voedsel en ongediertewering. Als sprake is van één of meer ernstige tekortkomingen, wordt een boeterapport opgemaakt. Bedrijven onder regulier NVWA-toezicht die ondanks de opgelegde maatregelen onder de maat blijven presteren, komen onder een verscherpt toezicht te staan., bijvoorbeeld als de volksgezondheid (direct) in het geding is.Tekst: www.lunchroom.nlReactie Vlees.nl:
Wij houden niet van groezelig: lees onze tien spelregels over hygiënisch handelen

 

Terug naar overzicht
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

ma 23 apr

Frankrijk: vega producten moeten eigen namen verzinnen

‘Vegetarische steak’  in de schappen? In Frankrijk is dat binnenkort afgelopen. Volgens www.vilt.be  heeft het Franse parlement een wetsvoorstel goedgekeurd dat

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative