Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Marco van der Wijngaard winnaar Glazen Kalf

07-10-2015

Het prestigieuze Glazen Kalf, editie 2015, is gewonnen door Marco van der Wijngaard van De Hoefslag in Bosch en Duin. De jonge kok ontving Het Glazen Kalf en krijgt een reportage in het blad Culinaire Saisonnier.

Voor de wedstrijd kregen professionele jonge kooktalenten de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in 90 minuten vier hoofdgerechten te maken. Hiervoor gebruikten ze diverse onderdelen van kalfsvlees, groenten, truffel en makreel.

Op een gedeelde tweede plek eindigden Ric Smakman, freelancer uit Alkmaar, Rick Kleijwegt van De Dijk in Maassluis en Stijn Coenen van de Gerardushoeve in Epen. Zijn ontvingen het boek KALF en een oorkonde.
Alle winnaars kregen een culinair kalfsvleespakket.

De wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven door de NL marktleider in kalfsvlees en vond plaats tijdens het vakevenement voor de gastronomie, de Folie Culinaire in Maastricht.

De jury bestond uit voorzitter Soenil Bahadoer, Norbert Koreman, Philippe Schroeven, Edwin Loos en chef-kok Huub Oudshoorn. Zij waren unaniem onder de indruk van de smaak en de durf om warm en koud op één bord in een prachtige compositie te presenteren.

Vlees.nl

Algemene achtergrondinformatie lees je in onze rubrieken over kalfsvlees.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Behoefte aan vlees is genetisch gegeven

za 30 apr

‘Food’ belangrijkste trekker in succesvol winkelcentrum

vr 5 feb

Met Kerst komt het gourmetstel op tafel

vr 11 dec
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

vr 15 feb

Voor de beste grillworst moet je naar Oosterwolde (Gld)

Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde (GLD) heeft de Grote Grillworsttest 2019 gewonnen. Op 12 februari ontving deze slager de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative