Het prestigieuze Glazen Kalf, editie 2015, is gewonnen door Marco van der Wijngaard van De Hoefslag in Bosch en Duin. De jonge kok ontving Het Glazen Kalf en krijgt een reportage in het blad Culinaire Saisonnier.
Voor de wedstrijd kregen professionele jonge kooktalenten de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in 90 minuten vier hoofdgerechten te maken. Hiervoor gebruikten ze diverse onderdelen van kalfsvlees, groenten, truffel en makreel.
Op een gedeelde tweede plek eindigden Ric Smakman, freelancer uit Alkmaar, Rick Kleijwegt van De Dijk in Maassluis en Stijn Coenen van de Gerardushoeve in Epen. Zijn ontvingen het boek KALF en een oorkonde.
Alle winnaars kregen een culinair kalfsvleespakket.
De wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven door de NL marktleider in kalfsvlees en vond plaats tijdens het vakevenement voor de gastronomie, de Folie Culinaire in Maastricht.
De jury bestond uit voorzitter Soenil Bahadoer, Norbert Koreman, Philippe Schroeven, Edwin Loos en chef-kok Huub Oudshoorn. Zij waren unaniem onder de indruk van de smaak en de durf om warm en koud op één bord in een prachtige compositie te presenteren.
Vlees.nl
Algemene achtergrondinformatie lees je in onze rubrieken over kalfsvlees.