De roep om transparantie lijkt luider dan ooit. En met redenen. Maar vleesconsumenten willen eigenlijk helemaal niet weten, dat er een dier moet worden geslacht en verwerkt om er vlees van te kunnen eten.
Onderzoekers uit Noorwegen voerden een wetenschappelijk experiment uit onder 1.000 Noren en Amerikanen om die stelling te testen aan de hand van de reacties van mensen. Zo lieten ze een geroosterd varken zien met en zonder kop of lamskoteletjes met en zonder een afbeelding van het levende dier.
Op basis van deze test hebben de wetenschappers feitelijk vastgestellen dat de link met het dier de lust om vlees te eten doet verminderen.
Vleeswaren en gehakt eten we het makkelijkst, omdat die het minst aan het dier doen denken.
Bron: Foodlog, MNT
Reactie Vlees.nl
Op Vlees.nl zitten we niet zo in de kramp, maar bestrijken het hele, brede terrein van 500 lekkere vleesrecepten en voedingsinformatie tot en met alle ins en outs van het houden van levende dieren voor de productie van heerlijk vlees.