Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

LEI: meer uitgaven aan keurmerken

05-06-2014

Consumenten in Nederland hebben vorig jaar 10,8% meer besteed aan voeding dat aangeboden is onder een label met claims op het gebied van dierenwelzijn of milieu. Dat komt naar voren uit de vierde editie van de Monitor Duurzaam Voedsel.

In totaal had de Nederlander 2,5 miljard euro over voor deze producten: een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden Het marktaandeel van de artikelen onder keurmerk is in 2013 opgelopen tot 6,1% (was 5,5% in 2012).

Voedingsmiddelen met een keurmerk die de overheid laat meetellen als ‘duurzame producten’ zijn Beter Leven, Fair Trade, MSC, UTZ Certified, Vrije Uitloop en Bio/EKO.

Van alle als duurzaam betitelde producten wordt twee-derde verkocht in de supermarkt. Bij vlees ligt dit zelfs op 90%. De resterende 10% van het vlees gaat via speciaalzaak, cateringbedrijf of restaurant.

‘Het informeren van consumenten werpt vruchten af’, zo stelt staatssecretaris Dijksma. ‘Mensen kiezen steeds bewuster wat zij op hun boodschappenlijstje zetten. Zo is ‘duurzame’ voeding met afstand de belangrijkste groeimarkt voor de voedingssector’, aldus de bewindsvrouw.

De Monitor Duurzaam Voedsel wordt gemaakt door het LEI (WUR). Dat gebeurt in opdracht van het Ministerie van EZ en vindt plaats op basis van kassascans van supermarkten en met andere gegevens over deze producten.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Prijsbeleid rond vlees staat los van productiefactoren

do 12 mei

Wat vertelt het etiket?

wo 24 feb

Maaltijdbox met Kerst steeds populairder

do 17 dec
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

vr 15 feb

Voor de beste grillworst moet je naar Oosterwolde (Gld)

Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde (GLD) heeft de Grote Grillworsttest 2019 gewonnen. Op 12 februari ontving deze slager de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative