Kratje oer-Hollandse producten voor minister tijdens NLVoedt
Op de eerste editie van het nieuwe foodevent ‘NLvoedt’ op 4 juli 2023 in Perscentrum Nieuwspoort, overhandigden Gert-Jan Oplaat (Nepluvi) en Laurens Hoedemaker (COV) een kistje met Nederlandse producten aan landbouwminister Adema. Dit gebeurde mede namens het GroentenFruit Huis, het Visbureau en ZuivelNL. Samen met Nepluvi en COV organiseren zij NLvoedt voor Kamerleden en Kabinet.
Ruim 40 jaar lang was de Binnenhof BBQ dé informele afsluiting van het parlementaire jaar. In 2023 werden bewindslieden, Kamerleden, pers, bedrijfsleven en stakeholders dinsdag 4 juli uitgenodigd om van het NLvoedt-event een nieuwe Haagse traditie te helpen maken. Zoals gebruikelijk weer in de laatste week voor het zomerreces.
Genieten van Hollands best
De bijeenkomst met een ‘Walking Dinner’ viel goed in de smaak. Met een flinke opkomst op de mooie, nieuwe locatie en met veel media-interesse werd het politieke seizoen afgerond in een ongedwongen culinair samenzijn.
Het NLvoedt-event startte met een kort welkomstwoord aan de gasten en de overhandiging aan landbouwminister Adema van een speciaal kratje met Nederlandse producten. Die werden in de Week van het Nederlandse Voedsel (28 juni t/m 4 juli) verzameld. Met de overhandiging werd ook deze themaweek symbolisch afgerond.
NLvoedt is een nieuwe samenwerking tussen belangrijke Nederlandse foodpartners: groenten, fruit, zuivel, vis, pluimveevlees, en vlees. De samenwerkende sectoren presenteerden met trots NLvoedt, een brede culinaire belevenis van ons eigen voedsellandschap. Met een keur aan verse, typerende producten en gerechten uit alle windstreken van ons land.
Trots op ons voedsel
Nederlandse producten kennen een lange historie en wereldwijd een uitstekende reputatie. Onze eeuwenoude agrarische traditie bewaart het beste van toen en weet tegelijkertijd steeds verder te verbeteren en vernieuwen. En het mag duidelijk zijn: we zijn trots op het mooie, eerlijke voedsel dat ons land produceert. Dat mag in Den Haag meer gezien en vooral ook geproefd worden!