Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Keurslager van Strien wint weer Lekkerste Bal Gehakt

01-10-2020

De Lekkerste Bal Gehakt 2020 is gewonnen door Keurslager van Strien uit ’s-Gravenmoer. Op 30 september ontving slager Marco van Strien de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. Het is voor de derde keer dat Keurslager van Strien deze vakwedstrijd wint, uniek in deze strijd om de Lekkerste Bal Gehakt.

De gehaktbal is een klassieker uit de Hollandse keuken die ook in de slagerij niet weg te denken is en een favoriet onder consumenten. Bijna 80 slagers zonden hun ambachtelijke gehaktbal in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Slagerij De Groene Weg uit Deventer.

Over de winnaar en zijn Lekkerste Bal Gehakt
De jury zei over de winnende gehaktbal van Keurslager van Strien: “Dit is een mooie ambachtelijke bal. Een bal zoals die hoort te zijn: mooie vorm, heerlijke geur en met een fantastische smaak. Een echte topper!”

Marco van Strien: “Wat geweldig dit! Voor de derde keer winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt. Wij zijn super trots dat we ons weer de winnaar mogen noemen van deze vakwedstrijd en heel blij dat de jury ons product al meerdere jaren waardeert.”

De keuring
Tijdens de keuring zijn alle gehakballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury bestond dit jaar uit branche erkende meesterslager Wouter van de Veen, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2019 Jean-Pierre Jongmans, Hans de Goeij en Marloes Hartskamp, beiden als keurmeester vanuit Stichting Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De jury heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De uitreiking
De prijsuitreiking vond vanwege aangescherpte corona-maatregelen online plaats. De winnaar kreeg tijdens de online uitreiking bezoek van directeur Marian Lemsom die de prijs live uitreikte.

Overige finalisten
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

  • Slagerij Smit te Ternaard
  • Keurslager de Jong te Gilze
  • Slagerij & Traiteur Beerens te Best
  • Keurslager van Hest te Goirle
  • Slagerij Stefan Haak te Capelle aan den IJssel
  • Keurslager Tim Janssen te Groesbeek
  • Keurslager Frank en Marleen van der Zande te Halsteren

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spareribs Trophy en de Grote Grillworsttest.

Over Keurslagerij Marco van Strien
Marco en zijn vrouw Ine van Strien openden op zeer jonge leeftijd (22 en 21) hun eigen Keurslagerij in ’s Gravenmoer. Zij hebben een dorpsslagerij met een groot assortiment en zeer veel zelfgemaakte producten. Inmiddels werken er 28 mensen in de slagerij, die allemaal een interne opleiding krijgen. Marco heeft deze vakwedstrijd vaker gewonnen, in 2014, 2018 en nu ook in 2020. In 2013 en 2017 heeft hij de tweede plaats behaald.

 

Is de winkel van Marco niet in de buurt? maak dan je eigen gehaktbal!

Koude gehaktballen van grootmoeder

Terug naar overzicht

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}