Vier op de vijf Nederlanders wil gaan gourmetten met Kerst. Dat stelt een landelijke supermarktketen. In het zuiden van het land is de populariteit van gourmetten het grootst. Het meeste geld wordt besteed in het westen en het oosten.
Drie op de vijf deelnemers zegt dat gourmetten ‘kerst-stress’ scheelt, terwijl de helft het belangrijk vindt dat iedereen kan kiezen wat hij/zij lekker vindt. Vier van de vijf mensen zet het gourmetstel vooral op tafel, omdat het gewoon zo gezellig is.
Inspiratie
Inspiratie doen Nederlanders op in de supermarkt en in magazines. Zuinig inkopen is er niet bij; kwaliteit is belangrijker dan prijs, zo vindt 53%.
Bijna alle Nederlanders hebben nog steeds kip (92%), hamburgertjes (75%) en biefstuk (77%) op het menu staan. Achteraf pannenkoekjes bakken is bij 44% de gewoonte.
Zuiden
In het zuiden zegt de helft van de consumenten twee tot vijf keer per jaar te gourmetten. In de rest van Nederland is dat 40%. In het oosten gourmetten we vooral voor de kinderen. Meer dan anderen zien noordelijke Nederlanders de gourmet als manier om het kerstmenu betaalbaar te houden. Het noorden geeft gemiddeld per persoon €10,80 uit aan de kerstmaaltijd, in het zuiden €13,10, in het oosten €14 en in het westen €14,10.
Vlees.nl
Vlees.nl zal Vlees.nl niet zijn als er informatie is over het onderwerp.