Kalfsvlees wordt gezien als goed én veilig geproduceerd vlees. Bij een recent uitgevoerd onafhankelijk onderzoek vindt méér dan 90% van de respondenten (geselecteerd op bekendheid met de vleeskalverbranche) dat kalveren bij de boer goed worden gecontroleerd én ook tijdens de verwerking in vleesverwerkende bedrijven. Al met al wordt kalfsvlees gezien als een veilig geproduceerd en gezond voedingsmiddel.
In het kader van de EU campagne ‘SKV Kalfsvlees. Gegarandeerd gecontroleerd’ hebben de onderzoekers ook aandacht besteed aan de bekendheid met keurmerken.
Liefst 97% van de respondenten is bekend met een kalfsvleeskeurmerk, waarvan het IKB keurmerk de grootste bekendheid heeft.
Het SKV keurmerk volgt met 79% en 57% geeft aan het SKV rose keurmerk te kennen. Slechts 8% van de respondenten kan geen kalfsvleeskeurmerk benoemen.
Het onderzoek is uitgevoerd voor de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) als onderdeel van de voorlichtingscampagne ‘SKV Kalfsvlees. Gegarandeerd gecontroleerd’. Het moet inzichtelijk helpen maken wat het kennisniveau is bij de doelgroep van de campagne.
Tijdens de campagne worden nog drie vervolgonderzoeken uitgevoerd om het effect te monitoren en de campagne zo nodig bij te stellen.
De campagne bestaat onder meer uit advertenties in buitenlandse vakbladen, nieuwsbrieven, socialmedia (twitter skv_kalfsvlees) en een meertalige website www.gecontroleerdkalfsvlees.eu.
Vlees.nl
Alles over de consumptie en productie van kalfsvlees lees je verder in onze rubrieken en ziet u in deze video. Verder kunt u op Vlees.nl terecht voor goede recepten met kalfsvlees.