Nederland is dit jaar eregast van Omnivore Parijs: hét foodfestival voor de nieuwe generatie top-chefs over de hele wereld en de moderne cuisine. Zo’n 130 chefs, vleesproducenten, wijnmakers e.a. laten deze week zien wat de toekomst is of heeft in food. Drie topchefs vertegenwoordigen Nederland: Joris Bijdendijk van Rijks (Amsterdam), Thijs Meliefste van Restaurant Meliefste (Wolphaartsdijk) en Syrco Bakker van Pure C (Cadzand).
‘Begrijp en respecteer de wortels om de toekomst beter te bouwen.’ Dat is het thema van Omnivore dit jaar, met speciale aandacht voor Nederlands kalfsvlees. ‘Onze visie sluit aan op de insteek van Omnivore, zegt Marijke Everts (VanDrie Group) ‘Kalfsvlees is een prachtig en veelzijdig product. Het past perfect in een modern menu’,
Het Nederlandse kalfsvlees wordt in Parijs bereid door chef David Veenstra en is ook geleverd voor een speciaal Pop Up Dinner. Bijdendijk, Meliefste en Bakker zullen laten zien wat de Nederlandse, verfijnde cuisine inhoudt. Thijs Meliefste vindt kalfsvlees onmisbaar op culinair gebied: ‘Het is prachtig vlees, mooi van structuur, maar heeft toch een fijne bite. Ik werk er graag mee. De smaak van kalf is top. Het heeft nog niet het zware van rund, maar is verfijnder.’ Vooral zwezerik, een exquis stukje orgaanvlees, ziet hij als een ware delicatesse. ‘We gebruiken de zwezerik bij het Pop Up Dinner. Het wordt mooi gepocheerd en vervolgens gelakt of gebakken.’
Vlees.nl
Algemene achtergrondinformatie over kalfsvlees lees u in onze rubriek.
In onze receptendatabase vindt je tientallen mogelijkheden met kalfsvlees.